fbpx

Почела командно-тактичка вежба „Морава 2016”

0
(0)

На основу наређења председника Републике и одобрења министра одбране, почела је велика командно-тактичка вежба снага Војске Србије за реаговање, под називом „Морава 2016“. Највећом вежбом од настанка Војске Србије руководи заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић, а учествују различите јединице од тактичког до стратегијско-оперативног нивоа.

„Вежбом ће бити обухваћени оперативни капацитети копнене и ваздухопловне компонентне наше војске, а у плану је да учествује и одређени број лица из резервног састава и јединице радне обавезе. Током вишедневних вежбовних активности на територији, у ваздушном простору и на унутрашњим пловним путевима провераваће се способности снага Војске Србије да планирају и воде операције одговора на кризу у условима какви се могу очекивати у стварној ситуацији”, наводи се у саопштењу.

Команде и јединице ће извршавати задатке из прве и треће мисије Војске Србије, током којих ће се на терену сусретати с низом проблема, које ће командири и команданти морати да решавају како би постигли задате циљеве. Извођењем вежбовних активности у пракси ће бити проверени организација, доктринарна решења, начела употребе, тактике, технике и процедуре команди и јединица Војске Србије.

Генерал Драганић је вежбовним активностима данас руководио са вежбовног командног места Генералштаба у Јакову, а вежбајућу команду обишао је и начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, наводи се у саопштењу.

Политика

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Словенско братство 2018“: Пријатељске односе између наших народа нико не може уништити (видео)

0 (0) Јуче су у Краснодарској области на територији полигона Раевски у близини Новоросијска у …

Војна вежба „Словенско братство 2018“ улази у активну фазу (видео)

0 (0) Руско-белоруско-српска заједничка тактичка вежба „Словенско братство-2018“, која се одржава у Краснодарском региону, улази …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *