Почетак западњачке пљачке Украјине

0
(0)

Онај ко је подржавао украјинско приступање ЕУ добија своју награду: смањење пензије за 50 одсто…

Према извештају украјинског Комерсанта, министарство финансија вашингтонских марионета у Кијеву, које изигравају владу, припремило је економски план стезања каиша, који ће украјинске пензије свести са 180 на 80 долара, тако да западни банкари, који су дали новац Украјини, могу да буду исплаћени на рачун украјинске сиротиње. Eто још једног грчког сценарија.

И тако, пре него што је било шта што имало подсећа на стабилност и легитимитет створено у корист марионетске владе, коју је поставио на власт државни удар оркестриран у Вашингтону, а против легитимно изабране украјинске владе, западњачки разбојници су се већ бацили на посао. Наивни демонстранти, који су поверовали пропаганди да чланство у ЕУ доноси бољи живот, већ у априлу стижу на ред да изгубе пола пензије. А то је тек почетак.

Корумпирани западни медији описују позајмицу као ”помоћ”. Ипак, 11 милијарди евра које ЕУ нуди Кијеву нису помоћ. То је зајам. Штавише, он стиже са много обавеза, укључујући и украјинско прихватање стезања каиша, које тражи ММФ.

Први део плана

Сетите се како су грешни Украјинци учествовали у протестима који су искоришћени да се збаци изабрана власт, јер су поверовали лажима које су им нудиле НВО финансиране од Вашингтона, да ће, чим се придруже ЕУ, потећи мед и млеко. Уместо тога, добили су брутално умањење пензија и план стезања каиша од ММФ.

Примена овог плана ће довести до укидања социјалних услуга и фондова образовања, отпуштања запослених у јавном сектору и девалвације домаће валуте. Тако ће порасти цене увозне робе, укључујући руски гас, а тиме и струје, чиме ће се украјинска имовина довести на рабош и преузимање од западних корпорација. Украјинско пољопривредно земљиште ће прећи у руке америчког агробизниса.

Остварио се један део заједничког плана Вашингтона и ЕУ за Украјину, односно за онај део који се не припоји Русији. Оно што преостане од те земље биће потпуно опљачкано од стране Запада.

Други део плана није се остварио како је замишљен. Украјинске марионете Вашингтона изгубиле су контролу над протестима, и они су прешли у руке организованих и наоружаних ултранационалиста. Те групе, чији корени досежу до оних који су се борили на страни Хитлера у Другом светском рату, ангажовале су се у таквим изјавама и актима насиља да се у јужној и источној Украјини јавља жеља да се врате у окриље Русије, којој су припадале пре 1950, када их је совјетска КП припојила Украјини.

У тренутку настајања овог текста, изгледа да је Крим успео да се отцепи од Украјине. Вашингтон и његове НАТО марионете могу само да бесне и прете санкцијама. Луда из Беле куће је исказала немоћ ”једине америчке суперсиле” најављивањем санкција против незнаних лица, когод то био, одговорних за повратак Крима Русији, где је два века припадао, пре него што је, према Солжењицину, пијани Хрушчов, украјинског порекла, преместио јужне и источне руске покрајине у Украјину. Видевши шта се збива на западу Украјине, ове руске покрајине желе да се врате својој правој домовини, онако као што Јужна Осетија није желела да има ништа са Грузијом.

Вашингтонске марионете у Кијеву не могу да ураде ништа поводом Крима осим да бесне. Према руско-украјинском споразуму, Русија има право на 25.000 војника на Криму. Прича америчко-евроунијских медија о ”руској инвазији и упућивању 16.000 војника” или је потпуно незнање или саучесништво у лажима Вашингтона. Очита је поткупљеност америчко-евроунијских медија. Само луд човек може да се ослони на њихово извештавање. Било које гласило које верује у било коју изјаву Вашингтона – после слања Колина Пауела у УН од стране Џорџа Буша и Ричарда Чејнија да шири режимске лажи о ”ирачким средствима масовног уништења”, за која су истражитељи наоружања изјавили Белој Кући да нису постојала – несумњиво је тек група најмљених и плаћених проституки.

Исток у рукама олигарха и САД

У бившим руским покрајинама источне Украјине, Путинов уздржани приступ стратешкој претњи Вашингтона Москви дао је Вашингтону прилику да задржи огроман индустријски комплекс који је снабдевао руску економију и војску. Народ источне Украјине је на улицама, захтевајући одвајање од неизабране владе коју је у Кијеву поставио државни удар, организован у Вашингтону.

Схвативши да је из сопствене недораслости изгубио Крим, Вашингтон ја наредио својим кијевским марионетама да на чело градова у источној Украјини поставе украјинске олигархе, исте оне против којих су се делимично дизали протести на Мајдану. Ови олигарси имају своје приватне наоружане јединице, уз полицију и оне украјинске војне јединице које се још нису распале. Вође руских протеста се хапсе и одводе. Вашингтон и његове ЕУ-марионете, који дају подршку самоопредељењу, залажу се за њега само онда кад њиме могу да управљају у сопствену корист. Зато је Вашингтон залегао на гушење самоопредељења у источној Украјини.

И ту се крије Путинова дилема. Његов приступ дозволио је Вашингтону да преузме иницијативу у источној Украјини. Олигарси Тарута и Коломојски су постављени на власт у Доњецку и Дњепропетровску, и хапсе Русе чинећи страшне злочине, али о томе нећете ништа чути од америчких проститутки. Вашингтонска стратегија је хапсити и ликвидирати вође сецесиониста, тако да нема никакве власти која тражи Путинову интервенцију.

Ако Путин има дронове, он има могућност да смакне Таруту и Коломскога. Ако пак Путин дозволи Вашингтону да задржи руске провинције источне Украјине, он демонстрира слабост коју ће Вашингтон даље искоришћавати. Он ће искоришћавати слабост до оне тачке која ће Путина нагнати на рат.

А тај рат ће бити нуклеарни.

Превео: Срђан Ђурић / Пол Крејг Робертс

Васељенска

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Почињу принудне наплате пореза фриленсерима

4.2 (5) Док радници на интернету протестују захтевајући да седну за сто са Пореском управом …

ПАМЕТНИ СРЕДИО! Етихад за 49% Ер Србије платио 40 милиона €, па сада продао Србији 31% за 100 милиона €

4.5 (11) Србија је 2013. године, компанији „Етихад“ из Уједињених Арапских Емирата продала 49% удела …

3 Коментара

  1. А ГДЕ МЕНТЫ? ИХ ТОЖЕ НАДО ПОСТРЕЛЯТЬ

  2. Колико видим исти рецепт је и нама уваљен, само мало лепше запакован…

  3. Рецепт за: „Кара Ђорђева уваљана у мрвице старог хлеба“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend