Под притиском ММФ-а укида се Закон о привременом смањењу пензија

0
(0)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је одлучено да се укине Закон о привременом смањењу пензија

Вучић је новинарима казао да је та одлука донета заједно са председницом Владе Србије Аном Брнабић и истакао да је донета после тешких и вишемесечних преговора са Међународним монетарним фондом.
Вучић је казао да ће увећање пензија у односу на 2018. годину износити између пет и 25 одсто, а у односу на 2014. годину између 8,4 и 13,3 одсто.

Како је објаснио, сви који су имали пензије веће од преко 37.000 динара а који су у 2018. примали нешто мање него 2014. имаће значајно више него пре 2014. године. Ко је примао 50.000 динара 2014., имаће укупно повећање 9,1 одсто и 54.541 динара.

Вучић је казао да је највећи проблем био са 1.191.000 пензионера који примају до 30.000 динара, јер би они само укидањем закона добили повећање само од 2,8 одсто и зато смо одлучили да њима поново повећамо за додатних пет одсто.

Зато ће они имати укупно повећање у односу на 2014. годину између 10,4 одсто и 13,3 одсто. Они који примају до 25.000 динара имаће 10,4 одсто, а они преко 30.000 динара 13,3 одсто.

Вучић је казао да најмањи проценат увећања имају они који имају пензију 120.000 динара и то 8,4 одсто у односу на 2014. годину апнезија ће им после повећања бити 130.076 динара.

Вучић је најавио и да ће се трудити и да крајем године опет буде једнократних исплата за пензионере.

Такође је најавио и да ће плате бити значајно повећане.

Вучић је казао да је Србија пре четири године била пред банкротом и да је била принуђена да усвоји Закон о привременом смањењу пензија јер да није била донета, не бисмо имали за пензије и плате.

“То ми је за све ове године била најтежа политичка одлука, а пезионерима сам до неба захвалан”, навео је Вучић.

Агенције

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Клан Брнабић наставља бесомучно да пљачка Србију

4.3 (6) Председник Србије Александар Вучић предложио је досадашњу премијерку Ану Брнабић за мандатара за …

Већина у Новој Kаледонији гласала за останак у Француској, Макрон изразио захвалност

5 (2) Не независности превладало је на данас одржаном референдуму у Новој Kаледонији, француском архипелагу …

Један коментар

  1. nema viseg od nasega cara, dva metra i cetvrt vrtalja. on se nikoga ne boji vise, bar tako stampa pise. vlada sa bozijom milosti, kome jedan kaludjer se javno zahvalise, iako bi narodi voleo da ne caruje vise. taj se ne boji ni mmfa pa im sve u brk skrese a nedugo po tom ide da moli da mu daju para, da isplati plate svojim lezilebovicima izmecarima, osiromasenima bivsim vladarima i ratnim zlocincima, ljubavnicima, ludim grobarkama a verujem i ne zaboravlja svoj procenat. nemo care pravednika glumiti kad baba legard ume i prst pokazati a kamo li pare nedati

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend