Хроника

Покрајински врх ДС предњачио у рекетирању фирми по Војводини

Покрајински Фонд и Извршно веће Војводине, на челу са Бојаном Пајтићем, Драгославом Петровићем и Душаном Елезовићем, давали посао јавном предузећу “Путеви Нови Сад” а онда су узимали Боровицу да са својом фирмом заврши уговорени посао.

Душан Боровица је признао и да је купио стан у престижном стамбеном кварту Липов Гај Ненаду Чанку, који је опет натерао Петра Матијевића да му тај станоткупи за 167.000 евра, као и да је Чанкукупио аутомобил марке Мерцедес, а Чанак је ауто касније продао  Матијевићу за 25.000 евра.

Боровица је објаснио истражним органима да је ушао у нагодбу са Бојаном Пајтићемпреко Душана Бајатовића и Покрајинског Фонда за развој. Боровица је, наиме, био дугогодишњи подизвођач радова јавног предузећа “Путеви Нови Сад”.

Постоји изјава директора јавних путева који је саслушан и Петра Петровића заменика председника Реформиста Војводине, да је Пајтић преко Елезовића сваког месеца долазио код Боровице и преузимао 5-10% од вредности обављеног посла.

Пајтић је Боровици обећао да ће му Развојна Банка Војводине пребацивати средства и кредите преко предузећа “Путеви” Сремска Митровица а оно ће му одмах тог дана пребацити средства на фирму Боровица.

Боровица због великог рекета према Пајтић, Елезовићу, Драгославу Петровићу и Бајатовићу, месецима није могао плаћати раднике који су протестовали данима.

Пајтић је наређивао директору Развојне банке Петровићу да се средства из тог покрајинског Фонда за развој пребацују “Путевима”, а ови да пребацују Боровици!

Када се директор Петровић супротставио једном захтеву Пајтића, он га је одмах сменио и послао у затвор, а Боровица је из захвалности, за силне новце и кредите одмах узео у радни однос као заменика директора Путева Сремска Митровица (још док је Петровић био у затвору), а да он никада није крочио у ово предузеће, иодредио му плату од 195.000 динара,

коју је примао још док је био у затвору, а прима је и данас.

Душан Елезовић долази затим до Боровице и предлаже му да у Сремској Митровициподмите председника ДС-а Александра Продановића са 4% за послове које ће Боровица радити у Сремској Митровици.

Продановић је снимио разговор на мобилном телефону, када му Елезовић и Пајтић дају 4%, да омогући посао Боровици. Када је продановић затражио 10%, Елезовић је рекао да може. Али онда тих 6% деле Елезовић, Драгослав Петровић и Пајтић.

Александар Продановић по Сремској Митровици пријатељима пушта свако вече тај снимљени разговор. Боровица сада очекује да се Бојан Пајтић, Драгослав Петровићи Елезовић коначно јаве, и стану на његову страну, јер су дебело профитирали рекетирајући га, или ће он изнети и друге, много теже ствари из њиховог дугогодишњег пословног подухвата, укључујући и људе из врха странке.

Руководство Покрајинског ДС-а , (Пајтић, Елезовић и Драгослав Петровић) су тражили од Боровице да лично издвоји средства за подмићивање гласача којима сукуповали шећер, уље и брашно, које су делили потенцијалним гласачима.

О свему овоме постоје документи код надлежних органа, где се ускоро очекује хапшење Елезовића, Пајтића, Драгослава Петровића и Бајатовића, који се сам некад поносио поцепаним ципелама, а данас је један од најбогатијих људи у Србији.

После је Боровица изнео и улогу Бајатовића око формирања приватне фирме. Преко које су средства из Покрајинског Фонда упућивана њему, у фирму Боровице за извођење радова по Банату.

Када је Бајатовић сазнао да ће бити откривен у истрази око Боровице, и да је цела концепција његових пословања у томе откривена, са својим пајтосима је угасио приватну фирму и чека да прође три године, како би уништио документацију те фирме.

Да је све ово тачно потврдио нам је и Бранислав Трифуновић, који је највише средстава дао Бајатовићу, као прилог СПС-у, док је био директор филијале Дунав у Бачкој Паланци, а сада члан најузег руководства СПС-а.

Хапшење Пајтића, Елезовића и Драгослава Петровића неће бити адекватно без хапшења Бајатовића, који наводно ништа не зна око Азотаре, те куповине силнеземље по Војводини, а сада размишља и о пословима око свог приватног предузећа Миленијум, који ће имати велике послове око гасовода у Србији.

Бајатовић је међу најбогатијим у Србији, и не намерава да се заустави до хапшења.Петар Матијевић, кога сва четворица из ове приче рекетирају, годинама јавно прича, најчешће по својим ловиштима, када организује, да више не зна на који начин да сеодбрани од рекетирања Пајтића, Драгослава Петровића и Елезовића.

 

© Гето Србија

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!