fbpx

Војни синдикат Србије поднео кривичну пријаву против Вулина, оптужујући га да свесно омета и спречава њихов рад

0
(0)

Војни синдикат Србије (ВСС) поднео је данас Републичком јавном тужиоцу кривичну пријаву против министра одбране Александра Вулина кога је оптужио да „злоупотребљавајући положај, свесно и са очигледном намером, омета и спречава“ деловање тог синдиката.

Наводећи да је министар 15. априла донео решење о одузимању репрезентативности том синдикату и да је предузео „друге законом недопуштене радње да се омета и потпуно спречи његов рад“, ВСС је у пријави оптужио Вулина за кривично дело „спречавање политичког, синдикалног и другог удруживања и деловања“.

„До сада смо поднели више кривичних пријава против министра Вулина, због најгрубљих облика кршења Устава, медјународног права и закона, али се по њима не поступа. Крајње је време да се надлежне државне институције, а најпре Народна скупштина и надлежна јавна тужилаштва огласе тим поводом и преиспитају незаконито и криминално поступање министра, као и да покрену поступак његовог разрешења“, навео је ВСС.

Синдикат је оценио да је Вулин „најгори министар у историји наше славне и мученичке војске“ и да је „својим дилетантским поступцима и криминалним понашањем као и разним непримереним аферама, у периоду свог мандата, нанео ненадокнадиву штету угледу Војске Србије, у земљи и иностранству, Влади Србије чији је члан и Председнику Републике који се по Уставу и законима налази на челу војске“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Полиција у центру Београда противзаконито блокирала Православну литију

4.5 (24) Београдска полиција је данас по ко зна који пут чинећи кривична дела и …

Један од пет милиона: Kобре прекршиле Правилник о овлашћењима, поднели смо кривичну пријаву

5 (2) Један од организатора протеста „Један од пет милиона“ Срђан Марковић изјавио је данас …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *