Посланик СНС-а: Угледајмо се на Туђмана!

0
(0)

Завршну фазу расправе о изменама Закона о министарствима, а која је ушла у 11. сат, обележила су и посланичка излагања и реакције на помен покојног хрватског председника Фрање Туђмана – „као еталона за правилно вођење државе“, као и прича о бројним сатовима бившег министра одбране. Реакције је извазвао посланик Марко Атлагић из Српске напредне странке, тиме што је навео пример бившег хрватског председника Фрање Туђмана за добро решавање кадровскх проблема. На негодовање осталих посланика Атлагић је рекао да је та Туђманова политика, политика коју они не резумеју.

„Даћу вам пример једне суседне дрзаве, ја њиховог председника нерадо спомињем, али био је у праву. Ради се о Фрањи Туђману, када је најбољем познаваоцу међународног права… рекао да ће му бити министар вањских послова док Хрватска не буде међународно призната“, казао је Атлагић и додао да је Туђман чим је призната независнот Хрватске сменио тог експерта и поставио га за ректора.

„То је вођење политике, … То је та нова политика коју ви не можете да схватите, такав један министар може обавити један задатак најбоље у овој земљи“, рекао је Атлагић.

Посланик ЛДП Бојан Ђурић оценио је да се за 24 године парламентаризма у Србији није десила таква увреда за Скупштину да се као еталон за правилно уређење и вођење државе наводи пример Фрање Туђмана.

„То је шокантно за ову Скупштину, не знам да ли Атлагић прети да ће неко од разрешених министара постати ректор, то ваљда у овој земљи технички није могуће|“, казао је он и додао да не сме ни да замисли „колико би смешсно било да особа квалификација Томислава Николића поставља ректора“.

Посланик ДС Борислав Стефановић указао је да је помињање Туђмана увредљиво за многе грађане.

„Увредљиво је, али пошто сте ви једна власт, рекао бих читача почетника, ви сте сви од врха до дна фасцинирани књигом коју сте прочитали то јутро. Рецимо Александар Вучић прочита о Сингапуру а онда о њему прича у 20 интервјуа… онда се прочита Макс Вебер па напредњаци навале на киоск да га купе јер мисле да се тамо продаје, онда ви читате реферате из 1982. што је нама фасцинантно да слушамо а то је да је једна од карактеристика успешности владе да су министри на седницама, осим оних који су оправдано одсутни“, казао је Стефановић.

Ко има скупљи часовник?

Посланик Марјан Ристичевић је у 11. сату расправе тему скренуо на бројне часовнике бившег министра одбране – набрајајући њихове марке и вредности – које досежу неколико хиљада евра, уједно указујћи да је дотични министар имао плату од хиљаду евра.

Одборник ДС Срђан Миливојевић указао је да је овакво  Ристичевићево излагање није ништа друго од навођење на кривчно дело и да сада сви треба да буду забринути за безбедност тог бившег министра јер свако има право да дође да му обије стан.

Атлагић је објаснио је да је оно што мисли о Туђману објавио у многим часописима, да је он 99 одсто фашиста, али да сваки фашиста има нешто што је дао науци или нечем другом – биологији.

Посланик УРС-а и бивши министар Предраг Мирковић рекао је након Атлагићевог излагања и реакција које је изазвао да је лепо кад се створи весела и духовита атмосфера а посланик ДС Јанко Веселиновић је указао да атмосфера није нимало весела већ да је запрепашћен оним што је чуо и додао да исто мисле и избегли и прогани из Хрватске који су глас дали СНС-у.

„Шта је то један одсто доброга Туђман учинио за Србе у Хрватској, а шта Хитлер или Мусолини за човецанство?! Ово је увреда српском народу из Хрватске и срском народу уопште. Ни у хрватском Сабору се Туђман не цитира. Није завршио у Хагу само зато што није жив. И ово је парадигма свега што слушамо последњих годину дана од посланика СНС“, казао је Мирковић. 

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић и напредњаци после Крушика уништили и ЈП Југоимпорт-СДПР који има преко 100 милиона евра дуга

5 (4) Пре само осам година ЈП Југоимпорт-СДПР је могао да се дефинише као најозбиљнија …

За време досадашње владавине Вучића и СНС само у Београду извршена 53 мафијашка убиства, 2 решена

5 (3) Бивши шеф посланичке групе Савеза за Србију у Скупштини града Београда написао је …

12 Коментара

  1. Хахахахахаха, чувени др Марко Атлагић и шесторокрака звијезда! 😀 😀 😀
    Који је то краљ…

  2. Тумачите ви како хоћете.Није величао Туђмана ни његову политику него исправна кадровска решења.И шта је спорно са сатовима Шутановца ?Сваки кошта као кола и вероватно су му" пословни партнери" били педери.Љубавни поклони,успомене? Све је то на штету србије ,и кадровска решења и куповина и продаја због личне користи.

  3. Pa da malo pogledate videćete da je iz HRVATSKE, a takvu budalaštinu je rekao i ostao živ i naravno BEZ SANKCIJA. DOKTOR NAUKA, ATLAGIĆ. Kada vidim ko je sve neki faktor, poslanik, direktor javnog preduzeća, ministar,… ČUDIM SE KAKO UOPŠTE POSTOJIMO. Brdo dilea, idiota, nesposobnih,…, čast izuzecima naravno koji svoj posao rade STRUČNO, POŠTENO, ODGOVORNO jer nisu SVI KATASTROFA i sa navedenim osobinama.

  4. hahaha…sto je izdajnik? pa klerofasista i neonacista nikad i nije bio patriota da bi bio izdajnik…:-)…to je samo otpad od nekadasnjih radikala…veci otpad od domacih izdajnika radikala!!!

  5. prokleti izdajnik u logor sibirski bi ti meni bio

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *