Потрошачка корпа у новембру 64.000 динара

Потрошачка корпа у новембру 64.000 динара

0
(0)

БЕОГРАД – Просечна потрошачка корпа у Србији у новембру 2012. године износила је скоро 64.000 динара (63.907,89) док је минимална потрошачка корпа вредела 33.631,33 динара, објављено је на сајту Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација.

За покриће Просечне потрошачке корпе у новембру прошле године било је потребно 1,51 просечних зарада, а за покриће минималне било је довољно 0,79 просечне зараде која је у том месецу износила 42.395 динара.

Куповна моћ мерена односом просечне нето зараде и просечне, односно, минималне потрошачке корпе у новембру 2012. године била је већа у односу на октобар, захваљујући повећању вредности обе корпе као и повећању просечне нето зараде, пише на сајту министарства. У односу на новембар 2011. године Просечна потрошачка корпа била је већа за 13,57 одсно, а у односу на јануар 2012. године за 14,23 одсто.

Минимална потрошачка корпа у новембру 2012. била је већа за 12,49 одсто него у односу на исти месец лане, а у односу на јануар 2012. за 13,13 одсто.

Потрошачке цене производа и услуга у новембру 2012. године, у односу на октобар 2012. године, у просеку, према званичној статистици, остале су непромењене.

У новембру 2012. године куповну моћ изнад републичког просека имали су Београд, Панчево, Нови Сад, Смедерево, Ужице и Крагујевац.

У свим градовима који се статистички прате, просечна месечна нето зарада покрила је Минималну потрошачку корпу, а није била довољна за покриће Просечне потрошачке корпе.

Натпросечну нето зараду у новембру 2012. године, статистика је регистровала у Београду, Панчеву, Новом Саду и Смедереву док је зарада испод републичког нивоа била у Ужицу, Зрењанину, Шапцу, Крагујевцу, Зајечару, Сремској Митровици, Суботици, Ваљеву, Краљеву, Нишу и Лесковцу.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лазаревац: Напредњаци изгласали да надокнада за експлоатацију минералних сировина пређе у касу Града Београда

Лазаревац: Напредњаци изгласали да надокнада за експлоатацију минералних сировина пређе у касу Града Београда

5 (4) Лазаревац, рударска приградска општина у којој је чист ваздух сан за око 60 …

УСРЕД ПАНДЕМИЈЕ Министрима повећане и плате и накнаде за чланство у УО

УСРЕД ПАНДЕМИЈЕ Министрима повећане и плате и накнаде за чланство у УО

5 (6) Упркос економској кризи која је због пандемије корона вируса погодила цео свет па …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend