fbpx

Потврда Динкићеве продаје Старе планине шиптару Бериши

0
(0)

Београд — Члан председништва УРС и градоначелник Књажевца Милан Ђокић изјавио је да Стара планина за источну Србију значи живот.

Он каже да је запрепашћен изјавом градоначелника Београда и лидера ДС Драгана Ђиласа да је то „промашена инвестиција“.

„Источна Србија је испражњена, људи се исељавају. Ако не буде инвестиција као што су хотел и скијалиште на Старој планини, цела Србија ће се слити у Београд и Нови Сад. Циљ ове владе и УРС је да сви добију своју прилику и у томе нас ништа неће спречити нити поколебати, па ни коментари Ђиласа. На срећу Србије, владу не бира Ђилас ни ДС, него народ на изборима“, поручио је Ђокић, наводи се у саопштењу УРС. 

Он је истакао да је запрепашћен Ђиласовом изјавом да је то промашена инвестиција. „Те изјаве не само да су неистините, већ показују Ђиласово непознавање реалних потреба и проблема у регионима Србије“, изјавио је Ђокић. 

Према његовим речима, хотел на тој планини и скијалиште не само да су отворили нова радна места и привукли хиљаде туриста, већ су омогућили да се развијају и друге пратеће делатности, да се упосле пољопривреда и занатство. 

„Наша неразвијена општина поново има перспективу. Можда је Ђилас, заслепљен светлима београдских рефлектора, заборавио како изгледа живот ван Београда, али и он и његова ДС једноставно показују да не разумеју зашто је важно да се сви региони развијају. Неразвијена подручја не могу се развити милостињом, већ инвестицијама“, поручио је Ђокић. 

Он је оценио да сви треба да добију једнаке шансе за развој и да није поента да се развијају највећи центри.

ДС пита Динкића колико кошта пројекат Стара планина

Демократска странка упитала је министра финансија и привреде Млађана Динкића колика је укупна цена туристичког пројекта Стара планина, као и колика је зарада била прошле и ове године. 

ДС у саопштењу наводи да „пошто Млађан Динкић не престаје да обмањује грађане проглашавајући највеће буџетске промашаје за своје успехе“, пита министра „колико је још новца, поред иницијалних 40 милиона евра, потрошено за путну инфраструктуру и колико ће још од овогодишњих 27 милиона евра предвиђених у буџету за туризам отићи у овај пројекат ?“ 

Демократе питају и колико је туриста боравило на Старој планини прошле и ове године и колика је била зарада, а интересује их и колико је година потребно да се поврати уложени новац, колико је људи директно запослено на овом пројекту и колико је улагање по запосленом. 

ДС пита и како је дефинисано да је привредни приоритет Србије туризам и да држава треба да се бави хотелијерством и у којој је још земљи држава власник хотела. 

Та странка моли министра и да „у својим скијашким походима“ упита грађане са подручја јужне и источне Србије да ли сматрају да је било сврсисходније да држава новац уложи у производњу хране и омогући истински опоравак тих подручја или у хотел и жичаре.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пожар на Старој планини тренутно највећи у Европи (видео)

0 (0) неприступачним предијелима Старе планине, као и код Трговишта, Врања, Прокупља и Босилеграда на …

Велики пожар на Старој планини (видео)

0 (0) Покрет „Одбранимо реке Старе планине“ саопштио је данас да на тој планини гори …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *