fbpx

Производња струје у ЕПС-у није пала што нема угља већ зато што се напредни говнари тале на увeзеној струји

0
(0)

Министар финансија Душан Вујовић рекао је током расправе у парламенту да нико није желео толики пад производње у ЕПС.

„Није пала производња у првом тромесечју јер је то неко желео, већ због тога што су се тада догодиле разне ствари укључујући лоше временске услове. Оволики пад производње није нормалан“, рекао је он одговарајући у Скупштини Србије на критике опозиције због новог задуживања државе за ЕПС.
Он је додао и да се нада да „ће они то врло брзо компензирати, пошто тај пад није одржив“.

Вујовић је истакао да новац који је намењен за реформу ЕПС не добија ЕПС као такав него буџет за реформу. Истиче да је то недвосмислено добро и за буџет и за Србију.

„Многе земље не могу ни приближно да добију оволико средстава које је добила Србија јер смо се показали као добри партнери“, рекао је он и додао да Светска банка улаже средства само тамо где је сигурна да ће се утрошити на прави начин.

Говорећи о стању у државној каси, министар финансија истиче да имамо 600 милиона мањи дефицит, да смо смањили дуг за 650 милиона евра.

„Бележимо сваки цент, строго водимо рачуна о томе“, каже.

Истиче и да се Србија сада задужује по шест пута мањој каматној стопи.

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МУП готово две године кочи истрагу о пореклу имовине инвеститорке објекта на Панчићевом врху

5 (4) Готово две године Више јавно тужилаштво у Kраљеву није донело одлуку да ли …

ДА ЧОВЕК ЗАПЛАЧЕ: Напредњачко затирање Србије! – Апокалипса на Венчацу (ВИДЕО)

4.8 (5) Планина Венчац полако нестаје захваљујући Српској напредној странци и њој блиских компанија које …

Један коментар

  1. ЕПС пола године увозио струју, а као разлог се наводи ниска температура, која је утицала на смањење производње у ТЕ. Разлог није само ниска температура, већ ниске залихе и лош квалитет угља. Пре пар година у Колубари је ангажована приватна механизација, која је радила дневно и више од 25h, крађе горива. За то нико није одговарао, а били су умешани директори рудника, Палма и много других. Нелегалне радње се помињу и код испумпавања воде из рудника 2014. године, када су биле поплаве. У то време производња струје је расла. Чуди ме како се не наводе разлози да у хладном периоду ове године не кажу да се парни котлови у ТЕ “Никола Тесла” замрзли услед ниске температуре. Увоз струје, питање је како је уговорена, а провизији се крије сваки траг. Нико не помиње кадровску структуру менаџмента и партијско и буразерско запошљавање и неефикасност EПС-a, а на претек су.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *