Протест страних радника због неисплаћених плата испред седишта Београда на води
Фото: Јован Јовић / Фејсбук

Протест страних радника због неисплаћених плата испред седишта Београда на води

5
(2)

Вест је допуњена у 16:40 након што је стигао одговор компаније Белграде Wатерфронт.

Двадесетак страних радника који раде на изградњи Београда на води данас је, због неисплаћених зарада и лоших радних услова, протестовало испред седиштва компаније Београд на води.

Kако нам јављају наши читаоци, ови радници су носили транспаренте на којима је на више језика исписано „тражимо своја права“ и „нисмо примили плату три месеца“. Протест је посматрало неколико полицајаца, а незадовољне раднике је пар лица у цивилу, који су како нам кажу очевици деловали као њихови шефови, покушало да наговори да се повуку и одустану од протеста.

Из компаније Белграде Wатерфронт за Машину су рекли да они у потпуности и у складу са договореним динамикама измирују обавезе према фирмама које ангажују за реализацију појединачних пројеката на Београду на води. Нисмо добили одговор на питање која је фирма ангажовала раднике који су протестовали, али су нам рекли да Белграде Wатерфронт очекује од свих компанија да се придржавају својих уговорних обавеза.

Из ове компаније су нам рекли и да су у контакту са својим партнерима те да су у току преговори између фирме која је ангажовала ове раднике и самих радника „како би се ситуација решила на обострано задовољство“.

Страни држављани који раде на изградњи Београда на води су и раније протестовали због неисплаћених зарада и лоших услова рада о чему су медији писали. Новинари Машине су након погибије једног радника на градилиштима Београда на води пре неколико година разговарали са једним његовим колегом који је услове рада оценио као „катастрофалне“, а о немогућности да приђу овим градилиштима су нам говорили представници грађевинских синдиката.

Извор: Машина

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Афера Kолубара: Докази откривени пре више од деценије, пресуда се ни не назире (видео)

Афера Kолубара: Докази откривени пре више од деценије, пресуда се ни не назире (видео)

0 (0) На суђењу за злоупотребе у Рударском басену Kолубара данас би у Специјалном суду …

Да видимо и то чудо! Како шеф полиције хапси шефа службе безбедности

Да видимо и то чудо! Како шеф полиције хапси шефа службе безбедности

5 (2) Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је председник Србије Александар Вучић …

2 Коментара

  1. Сегодня, 11 марта 2021 года, исполняется 15 лет со дня убийства президента Сербии и Югославии Слободана Милошевича в каземате Гаагского трибунала.

    Он был убит Западными преступниками при содействии отечественных предателей во главе с немецкой марионеткой Зоран Джинджич, после первой цветной революции (Бульдозерной революции) в мире, которая произошла 5 октября 2.000 года в Сербии.

    Вечная память – Слободан Милошевич

  2. Данас, 11. марта 2021. године, обележава се 15 година од убиства председника Србије и Југославије Слободана Милошевића у казамату Хашког трибунала.

    Убили су га западни злочинци уз помоћ домаћих издајника предвођених немачком марионетом Зораном Ђинђићем, после прве револуције у боји (Револуција булдожера) у свету, која се догодила 5. октобра 2000. у Србији.

    Вечно сећање – Слободан Милошевић

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend