Прво се договорили са шиптарима, ЕУ и НАТО па се сетили сопственог народа

0
(0)

ОЧЕКУЈЕМ да у наредним данима Срби на Косову и Метохији, и јужно и северно од Ибра, прихвате реалност да је споразум постигнут у Бриселу у њиховом највећем интересу.

То је у среду изјавио за „Новости“ Ивица Дачић, председник Владе Србије, који верује и да ће за седам до десет дана бити завршен план за имплементацију бриселског договора.

– Не желимо да споразум примењујемо на силу и без помоћи и учешћа нашег народа. То би могао да буде погрешан и штетан пут. Влада је отворена и искрена. Хоћемо разговоре са свим сународницима са КиМ. Чврсто верујем да ће врло брзо да преовлада разум. Споразум који је постигнут је максимум и у интересу је целе Србије. Спремни смо све аргументе јасно да пренесемо нашем народу.

Премијер нам каже и да је важно што ће први потпредседник Александар Вучић стати пред наш народ на КиМ и да се после тога очекује да све буде јасније:

– Верујем да ће наш народ схватити у каквом положају је Србија. Подсећам да су споразум у парламенту прихватиле све странке власти и опозиције, осим ДСС. Зато се надам и слози са нашим народом.

Дачић најављује и да би у другој половини маја требало да се настави дијалог са Приштином на највећем нивоу:

– Тек предстоје разговори о бројним темама, као што су питња имовине, повратка расељених, заштите цркава и културних добара, амнестије, енергетике и телекомуникација.

Премијер је велики оптимиста када је у питању бриселска одлука о Србији у јуну:

– Сигуран сам да ће у другој половини јуна бити потпуно јасно да ће Србија почети преговоре за приступање ЕУ. Ми смо то као земља апсолутно заслужили. Све смо учинили што је до нас и што је било потребно. То ће обезбедити сигурнију будућност за нашу децу. Очекујемо само добре вести из Брисела, а чврсто верујем да ће и Србија убудуће бити позитивна вест у свету.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Под чијом контролом је Влада Србије?

0 (0) Кључне личности у влади подржавају најаче масонске ложе у Србији, које су под …

Отписани на Васкрс!

0 (0) Српски народ на Косову и Метохији је тужан, разочаран и огорчен што нико …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend