„Путеви Србије“ истерали српске фирме са изградње Коридора 10

0
(0)

Београд — Последњи сегмент Коридора 10, до саме македонске границе, деоницу Српска кућа – Левосоје, завршиће други извођач.

„Путеви Србије“ су крајем прошле године раскинули уговор са конзорцијумом домаћих фирми, „МБА – Ратко Митровић нискоградња“ и „Србија ауто-пут“, наводе Вечерње новости.

Рок да се на тендере за завршетак ових осам километара јаве нови понуђачи истиче данас. Њима држава даје рок од шест месеца да заврше посао који њихови претходници нису ни за скоро три године.

Иако је реч о свега осам километара дугој траси, радови на овом делу Коридора су пробили и продужетак. Започети су 2015. године, рок из децембра 2016. је продужен за десет месеци, али скоро годину и по касније – бира се нови извођач.

Прошлог месеца Влада је „Путевима Србије“ обезбедила бескаматну позајмицу, из приватизационих средстава, у износу од 1,2 милијарде динара. Намена је измирење обавеза према извођачима. У овом предузећу нисмо успели да сазнамо коме тачно дугују тај износ, наводи лист.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Браћа Вучић још нису отишла на полиграф због плантаже марихуане “Јовањица”

5 (6) Одбрана Предрага Колувије, већинског власника имања „Јовањица“ на коме је прошле године заплењена …

ДОKЛЕ ВИШЕ: Бахати министар Тончев сваке године части сина са МИЛИОН ЕВРА из буџета општине

4.8 (6) Одлукама Скупштине општине, издвајало се за спорт 120-170 милиона динара сваке године, од …

3 Коментара

  1. Ништа чудно од велеиздајника!

  2. Бор Боранин

    Kaко да не отерају српске путарске фирме, када им је провизија (донација) поснија и тања. Осим масније провизије (донације) странцима се не наплаћују ни уговорене пенале. Важно је још и да се најзваничније и уз присуству заведеног народа и лични ЕПП Зоке и ΛV , пушти у саобраћај сваки изграђени км аутопута и пута.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend