fbpx

РЕКЕ РАСТУ: Упозорење РХМЗС на повећање водостаја!

0
(0)

БЕОГРАД – Републички Хидрометоролошки завод Србије у најновијем, ноћашњем хидролошком упозорењу наводи да је на Колубари код Ваљева, Словца и Белог Брода водостај изнад граница ванредне одбране од поплава с тенденцијом мањег опадања.

На Великој Морави код Ћуприје и Багрдана очекује се достизање границе ванредне одбране од поплава у недељу, 18. маја. На Љигу код Боговађе водостај је изнад упозоравајућег нивоа са тенденцијом стагнације и мањег опадања. На горњем току Тамнаве код Коцељева водостај је у стагнацији и мањем опадању, а низводно код Ћемановог Моста водостај је изнад границе ванредне одбране од поплава са тенденцијом стагнације.

На Убу водостај је у стагнацији и налази се изнад границе ванредне одбране од поплава са тенденцијом стагнације и мањег опадања. На Сави код Јамене и Шапца водостај је изнад границе ванредне одбране од поплава, а код Сремске Митровице нешто испод границе ванредне одбране са тенденцијом већег пораста до понедељка, 19. маја.

На горњем току Јадра код Осечине и Завлаке водостај је у мањем опадању, а низводно код Лешнице у стагнацији и кретаће се изнад границе ванредне одбране од поплава у суботу, 17. маја.

На Дрини код Радља водостај је знатно изнад упозоравајућег нивоа са тенденцијом стагнације и мањег опадања. На Јасеници водостај је изнад границе ванредне одбране од поплава са тенденцијом стагнације и мањег опадања.

На Кубршници, Ресави и Лугомиру границе ванредне одбране од поплава су превазиђене са тенденцијом стагнације и мањег опадања. На Млави и Пеку водостаји су изнад граница ванредне одбране од поплава са тенденцијом мањег пораста.

На Белом Тимоку код Зајечара и на Црном Тимоку код Гамзиграда водостаји су изнад упозоравајућих нивоа (мере приправности) са тенденцијом мањег пораста. На сливу Топлице водостај ће се кретати нешто изнад границе редовне одбране од поплава са тенденцијом пораста.

На Моравици, Бјелици и горњем току Западне Мораве водостаји су изнад упозоравајућих нивое са тенденцијом мањег опадања, а на доњем току Западне Мораве водостај ће бити у умереном порасту. На Нери, Брзави и Моравици водостаји ће се приближити упозоравајућим нивоима (мерама приправности).

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија помаже обнову Венеције са 11,8 милиона динара за обнову и санацију штете настале услед поплава

5 (1) Влада Србије одвојила је из буџетске резерве 11,823 милиона динара на име финансијске …

Ефикасност мини хидроелектрана никаква а штета коју праве ОГРОМНА!

5 (4) Када би се изградиле све предвиђене МХЕ изгубили бисмо око 2.200 километара водотокова, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *