РОБЕРТС: Запад прелази на „пљачку“ Украјине

0
(0)

Американац Украјину назвао „немогућим спојем“ украјинских и руских територија, које су у исте границе угурали Лењин и Хрушчов

По његовим речима, кијевске демонстрације организовао је Вашингтон како би поставио базе NATO поред граница Русије и „опљачкао“ Украјину, наметнувши јој кредит ММФ

Устварности, пише Робертс, Украјина „никада неће видети нити један долар ММФ“. Заправо, ММФ ће новац предвиђен за Украјину дати западним банкама, а ове ће за тај износ смањити дуг Украјине. На крају Украјина неће бити дужна банкама, већ ММФ

„У поређењу с корупцијом која се сада обрушава на Украјину, претходни режим ће изгледати поштено“ . На крају ће „лаковерне наивчине“ жалити због Мајдана до краја живота, резимирао је Пол Крејг Робертс

У случају оружаног конфликта, Вашингтон ће прискочити у помоћ својим штићеницима, а тада ће улазак NATO у Украјину натерати Путина да припоји преостале рускојезичне делове Украјине

НАКОН што је организовао преврат у Украјини, Запад је сада спреман да започне „пљачку“ под маском ММФ, објавио је на свом сајту светски познати економиста и публициста Пол Крејг Робертс.

Медији намерно не саопштавају истину о суштини кредита ММФ, јер они ће за Украјину значити пад животног стандарда, губитак сопствене производње и још већи дуг. На крају ће се наивни Украјинци кајати због Мајдана до краја живота, сматра овај стручњак.

По његовим речима, кијевске демонстрације организовао је Вашингтон како би поставио базе NATO поред граница Русије и „опљачкао“ Украјину, наметнувши јој кредит ММФ.

Та „пљачка“ је, пише Крејг, већ почела. А идеалисти који су протествовали на Мајдану испали су „лаковерне наивчине“.

Украјина се тренутно сусреће с целим низом проблема. Сама по себи представља „немогући спој“ украјинских и руских територија, које су у исте границе угурали Лењин и Хрушчов.

Крим се већ ујединио с Русијом, али би истим путем могао да крене и југоисток Украјине, нарочито ако „подметнута“ влада настави да исказује непријатељски став према рускојезичном становништву.

Такође се назире сукоб измешу „Десног сектора“ и „марионетама“ САД, додаје Пол Крејг Робертс.

У случају оружаног конфликта, Вашингтон ће прискочити у помоћ својим штићеницима, а тада ће улазак NATO у Украјину натерати Путина да припоји преостале рускојезичне делове Украјине.

Осим тога, западни медији прећуткују истину о „пакетима помоћи“ ММФ. Медији саопштавају, и Украјинци им верују, да ће ММФ спасити земљу, дајући милијарде. Али, у стварности, пише Робертс, Украјина „никада неће видети нити један долар ММФ“.

Заправо, ММФ ће новац предвиђен за Украјину дати западним банкама, а ове ће за тај износ смањити дуг Украјине. На крају Украјина неће бити дужна банкама, већ ММФ.

А услови ММФ подразумевају строге мере штедње: у Украјини ће бити смањене пензије, државни трошкови, субвенције за најважније набавке, на пример, гас.

Као резултат тога ће се смањити и без тога ниски животни стандард, предвиђа аутор.

Приватна предузећа и државна имовина биће продата западним купцима. Такође, Украјина ће бити принуђена да пређе на пливајући курс гривне.

Да би се спречио пад гривне и високе цене увоза, земља ће морати да уђе у још веће задуживање. Притом, ни корупција неће нигде нестати.

На тај начин, резимира Робертс, „директан резултат наивних демонстрација на Мајдану биће нижи животни стандард, пораст корупције, губитак суверенитета у економској политици и предаја државне и приватне својине у руке Запада“.

А доспевши „в канџе NATO“, Украјина ће се наћи и у војном савезу против Русије, па ће руске ракете бити усмерене и ка њој. За Русију и Украјину и њихову заједничку историју то је једнако трагедији.

Ако „западно пљачкање и тежња Вашингтона ка светској хегемонији“ растави Украјину у Русију, то ће бити срамота и злочин, пише Робертс.

На крају он истиче да владе држава-дужника пристају на програме ММФ и поткрадање сопственог становништва зато што су поткупљене.

„У поређењу с корупцијом која се сада обрушава на Украјину, претходни режим ће изгледати поштено“ – убеђен је аутор.

На крају ће „лаковерне наивчине“ жалити због Мајдана до краја живота, резимирао је Пол Крејг Робертс.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Икодиновић: Нису имали ни за кифлу, а сада су у аутомобилу од 150.000 евра

5 (3) Бивши ватерполо репрезентативац Данило Икодиновић изјави је да кад види ко се за …

Kако нам украдоше злато? Златна грозница усрећила Kинезе (1)

4.7 (37) Kао директор Института за рударство и металургију Бор, од 2000 до 2014 год, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *