Шабац: Конститутивна седница настављена пошто су напредни дивљаци који су ломили државну имовину избачени на улицу

Шабац: Конститутивна седница настављена пошто су напредни дивљаци који су ломили државну имовину избачени на улицу

Седница градског парламента у Шапцу, која је била прекинута око 14.00 настављена је после два сата без опозиционих одборника из Српске напредне странке (СНС) којима је због опструкције изречена мера удаљавања са седнице.

Председавајући конститутивне седнице, најстарији одборник Сретен Радовановић је удаљио одборнике СНС јер су спречавали избор председника скупштине тако што су отели и разлупали кутију за гласања.

У наставку седнице за градоначелника је изабран Небојша Зеленовић који је ту дужност обављао и у претходном сазиву а за председника скупштине изабран је Немања Пајић.

У новом сазиву шабачке скупштине коалиција окупљена око СНС је у опозицији после договора о скупштинској већини коју су постигле листе које су предводили Зеленовић и Пајић а којима су се придружила и два одборника Јединствене Србије.

Градска скупштина има 69 одборника а у опозицији су СНС са 28 и социјалисти са два одборника.

После прекида седнице Зеленовић је изјавио да су градјани Шапца и целе Србије видели зашто СНС у том граду није успела да победи њега и његове коалиционе партнере.

“Одборници СНС једино су показали деструкцију и зло”, рекао је он оцењујући да је рад скупштине обележен бацањем бирачких кутија и микрофона и спречавањем председавајућег да говори.

Одборници СНС прекинули су данас конститутивну седницу локалне скупштине у Шапцу тако што су узели гласачке кутије и побацали их по сали.

Они су били незадовољни начином на који најстарији одборник Сретен Радовановић води прво заседање па су у више наврата покушали да прекину седницу.

Владајућа коалиција у Шапцу договорена је измедју групе странака “Шабац је наш”, и друге групе странака под именом “Победа за Шабац”.

Прву коалицију чине Заједно за Србију, Демократска странка, Српски покрет обнове и Група градјана “Село-град” а другу Западна Србија, Левица Србије, Нова странка, Нова Србија и бивши одборници Социјалдемократске странке Србије окупљени у групу под именом “Победа за Шабац”.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ШОК ВУЧИЋИ! Где ти је сад српска застава да прошеташ са њом до Јариња и Брњака?

ШОК ВУЧИЋИ! Где ти је сад српска застава да прошеташ са њом до Јариња и Брњака?

Јутрос су специјалне јединице косовске полиције (РОСУ) у непосредној близини прелаза Јариње и Брњак заустављале …

Адвокати дали рок од 24 сата Врховном суду: Полиција тукле адвокате у сред суда?! (видео)

Адвокати дали рок од 24 сата Врховном суду: Полиција тукле адвокате у сред суда?! (видео)

Током протеста адвоката и грађана испред зграде Врховног касационог суда у центру Београда, због дозволе …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *