Не да(ви)мо Београд: Ко је одговоран за спровођење штетног пројекта Београд на води?

Не да(ви)мо Београд: Ко је одговоран за спровођење штетног пројекта Београд на води?

Иницијатива Не да(ви)мо Београд започела је кампању тражења одговорности градских институција и њихових челних људи за спровођење штетног пројекта Београд на води. У наредном периоду наши активисти посетиће све институције које су се огрешиле о законе и процедуре стављајући интересе инвеститора испред јавног интереса који би требало да бране.

Првог дана кампање, бесплатне примерке гласила Не да(ви)мо Београд, у којем су детаљно објашњени економска неисплативост пројекта, кршења и промене закона зарад интереса инвеститора, удворичко извештавање јавних и приватних медија, као и наметање симбола овог накарадног развоја, делили смо запосленима и корисницима Градске управе града Београда, као и заинтересованим грађанима.

На овај начин смо желели да укажемо на одговорност целокупне управе града Београда, на челу са градоначелником Синишом Малим, градским менаџером Гораном Весићем и главним урбанистом Милутином Фолићем.

Противзаконито узурпирање Савског амфитеатра које спроводе, кулминирало је када су људи са фантномкама на главама, у сред изборне ноћи, порушили део Херцеговачке улице, при томе користећи возила ЈКП „Градска чистоћа“. Полиција је у том случају пропустила да реагује, упркос позивима грађана, а улога Комуналне полиције још увек остаје неразјешњена. Подсећамо и на случај коришћења комуналне полиције да отера новинаре Истиномера испред ресторана Саванова, који упркос захтевима НУНС-а и препоруци Заштитника грађана, није добио епилог у смени начелника комуналне полиције Николе Ристића.
Покушали смо да уручимо примерке гласила и свим запосленима у Комуналној полицији Београда, али смо у томе спречени на писарници.

У наступајућем периоду, наша иницијатива наставиће са дељењем гласила апострофирајући институције које су имале законску обавезу да се успротиве пројекту Београд на води, па ће тако наши активисти бити 5. маја испред Министарства грађевине, 6. маја испред Општине савски венац, а 9. маја испред Урбанистичког завода Београда.

Ne davimo Beograd

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ПИШАЈ ПО СИРОТИЊИ! Ботови СНС нуде бедних 100 гр кафе за сигуран глас

ПИШАЈ ПО СИРОТИЊИ! Ботови СНС нуде бедних 100 гр кафе за сигуран глас

Припреме за изборе за савете Месне заједнице у Руменци, расписане за 1. август, почеле су …

Васиљевић: Србија се претворила у мафијашки ријалити, којим господари хоботница на челу са Вучићем

Васиљевић: Србија се претворила у мафијашки ријалити, којим господари хоботница на челу са Вучићем

Поводом актуелног стања у држави јавности се саопштењем испред покрета Ослобођење обратио угледни привредник, Србослав …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *