Саслушањем сведока у Посебном одељењу Вишег суда настављено суђење за производњу 1,6 тона канабиса
Фото: Филип Kраинчанић/Нова.рс

Саслушањем сведока у Посебном одељењу Вишег суда настављено суђење за производњу 1,6 тона канабиса

Александар Антић, директор и мањински власник Јовањице на данашњем сведочењу у судском поступку који се води због 1,6 тона канабиса пронађеног на том пољопривредном газдинству на већину питања тужиоца одговорио је са „не знам“ или „не сећам се“.

Тако Антић није са сигурношћу могао каже да ли је 13. новембра 2019, када је Колувија ухапшен, а полиција претресала Јовањицу био на газдинству код Старе Пазове.

Није могао да прецизира ни с ким је све разговарао тог дана, ни где је ишао после сазнања да је његов пословни партнер ухапшен.

Ништа прецизнији није био ни када је упитан да ли је имао телефон марке Блекбери. Он међутим јесте потврдио да је у неком тренутку имао апликацију Разговори, коју су према тврдњи тужилаштва, користили чланови Колувијине криминалне групе, али и додао да више нема ту апликацију након „акцидента“ са телефоном. Поменути акцидент се догодио прошле године, након што су Колувија и његови сарадници били у притвору.

Антић, који је по сопственом признању у компанији био задужен за пласирање производа и сарадњу са партнерима, због чега је ретко одлазио на Јовањицу, је нагласио да су хапшење и медијски написи компанији нанели несагледиву штету.

Након њега у Посебном одељењу Вишег суда саслушан је и Небојśа Ђиновић, директор компаније Супериор која је са Јовањицом сарађивала на узгоју и извозу индустријске конопље.

Ђиновић је објаснио да су они производили семење и садни материјал који би онда послали у Јовањицу где су те биљке гајили и умножавали.

Након тога, биљке су враћане у Супериор одакле су извожене у Македонију. Упитан због чега Јовањица није извозила биљке, Ђиновић је навео да је тај аранжман осмислио Колувија пошто је Јовањица била на црној листи Министарства пољопривреде због тога што је органски киви из Грчке, као домаћи извозила у Русију.

Подсетимо, Предраг Колувија и девет његових сарадника терете се да су произвели и пустили у промет 1,6 тона канабиса.

Одбрана, са друге стране, инсистира да је на имању произвођена индустријска конопља за шта су имали све неооходне дозволе. Паралелно са овим поступком подигнута је оптужница и против припадника безбедносних служби који се терете да су штитили операцију производње. Ова оптужница још увек није правоснажно ступила на снагу.

Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ниш: И пут до Марса трајао краће од реконструкције моста код Тврђаве

Ниш: И пут до Марса трајао краће од реконструкције моста код Тврђаве

Пут до Марса, прво путовање Kристофера Kолумба до Америке, изградња Емпајер стејт билдинга – нека …

ПКБ три године након приватизације од Ал Дахре: Неухрањене краве, затворене фарме и минималне плате

ПКБ три године након приватизације од Ал Дахре: Неухрањене краве, затворене фарме и минималне плате

Каква је будућност ПКБ-а који се од 2018. налази у рукама Ал Дахре? Уговор који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *