СЕКРЕТАР Владе Србије Новак Недић ћути о вези са Вељом Невољом, његовом нарко мафијом и убицама

СЕКРЕТАР Владе Србије Новак Недић ћути о вези са Вељом Невољом, његовом нарко мафијом и убицама

5
(3)

Генерални секретар Владе Србије Новак Недић и даље ћути о наводима бившег потпредседника ФК Партизан Владимира Вулетића да је стајао из навијачке групе “Јањичари”, коју је прво предводио убијени Александар Станковић, а потом и недавно ухапшени Вељко Беливук.

О вези навијачке групе “Јањичари” са Новаком Недићем медији су писали годинама, а о томе је недавно јавно проговорио и Владимир Вулетић, бивши потпредседник ФК Партизан, у емисији “Утисак недеље”.

Ту навијачку групу прво је предводио Александар Станковић, звани Сале Мутави, који је касније убијен, да би је потом, како су објављивали медији, преузео Вељко Беливук.

Од изношења тврдњи Вулетића, новинари Нова.рс покушавали су да ступе у контакт са Новаком Недићем, како би из прве руке чули какве су биле његове везе са Станковићем и Беливуком, који је недавно оптужен под сумњом за најтежа кривична дела, међу којима су убиства и отмице.

Међутим, Недић није одговарао на наше позиве нити СМС поруке.

Подсећамо, Вулетић је изјавио да је Недић био у управи клуба и пре његовог доласка у Партизан.

“Новак Недић је био у Партизану у време док ја још нисам био члан управе, био је члан управе за време господина Драгана Ђурића… Он је стајао иза те групе (Јањичари). Тад то није била Беливукова група, била је навијачка група”, рекао је Вулетић.

Он је навео и да је Недић био део струје у клубу против које се он борио.

“То је био један обрачун између две струје у Партизану. Једну је предводио Недић и друга коју је предводила садашња управа. Ту је било питање структуре и стратегије како ће се водити Партизан, да ли ће се водити институционално или стихијски. Ја сам стајао на становишту да је јако важно да институција Партизана опстане, да навијачи имају своју улогу која је битна, али да не могу имати ону улогу коју је тад предвидео Новак Недић”, рекао је Вулетић.

Беливука бранила адвокатска канцеларија Недић

Породица Недић дуго година важи за сиву еминенцију фудбалског клуба Партизан. Потпредседник тог клуба до 2016. био је познати адвокат Војислав Недић, отац Новака Недића.

Војислав Недић је био и председник Адвокатске коморе Београд, а 2010. године лично Александар Вучић је обелоданио његово приступање Српској напредној странци. Управо та позиција оца, Новаку Недићу, такође адвокату, отворила је и врата у управи Партизана у којој постаје члан Управног одбора, а затим и у Влади Србије.

Портал КРИК је раније писао да је након убиства Александра Станковића, вођење групе “Јањичари” преузео Вељко Беливук који је у међувремену ослобођен оптужби да је помогао у убиству свог пријатеља и сарадника, каратисте Властимира Милошевића.

Један од адвоката који га је бранио на суду је из канцеларије оца Новака Недића.

Тада је Беливука, који је тврдио да има приходе од 30.000 динара месечно, бранио тим истакнутих адвоката и то: Владан Вукчевић, познат по својим клијентима из гарнитуре ДБ, Дејан Лазаревић, бранилац Дарка Шарића, Добривоје Главонић, бивши истражни и прекршајни судија, Никола Ристовић, као и – Владимир Лучић из адвокатске канцеларије коју води Војислав Недић.

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Саслушањем сведока у Посебном одељењу Вишег суда настављено суђење за производњу 1,6 тона канабиса

Саслушањем сведока у Посебном одељењу Вишег суда настављено суђење за производњу 1,6 тона канабиса

5 (3) Александар Антић, директор и мањински власник Јовањице на данашњем сведочењу у судском поступку …

Лазаревац: Нарко дилери прете члановима Удружења Свети Сава из Лазаревца, полиција ћути

Лазаревац: Нарко дилери прете члановима Удружења Свети Сава из Лазаревца, полиција ћути

5 (6) Чланови удружења Свети Сава из Лазаревца, који се већ осму годину боре против …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend