Синдикат Радио телевизије Србије: Двоструко смо понижени

Синдикат Радио телевизије Србије: Двоструко смо понижени

Струковни синдикат РТС-а обратио се челницима те куће и генералном директору Драгану Бујошевићу, тражећи хитан састанак јер су, како наводе, двоструко понижени.

У писмо које је потписао председник Синдиката, Драгомир Милошевић, наводи се незадовољство запослених условима рада али и начином на који се уређује јавни сервис.

Синдикат је подсетио челнике РТС на Закон о јавним медијским сервисима, посебно наглашавајући одредбе о поштовању професионалних стандарда и кодекса: „Свако има право да истинито, потпуно и благовремено буде обавештен о питањима од јавног значаја и средства јавног обавештавања су дужна да то поштују“.

Такође се подсећа на одредбу: „Ради омогућавања грађанима да формирају сопствено мишљење о појавама, догађајима и личностима, обезбеђује се разноврсност извора информација и медијских садржаја“.

Струковни синдикат РТС-а истиче да је јавни сервис дужан да извештава правовремено и непристрасно, да омогући изражавање идеја и мишљења која су заступљена у заједници, да подстиче на расправу у духу толеранције, о свим темама од интереса за јавност, да производи разноврсне програмске садржаје и да тежи највишем нивоу квалитета услога.

У писму адресираном и на председника УО РТС-а Владимира Вулетића, помоћника генералног директора Миливоја Михајловића, заменицу Ивану Миковић и генералног секретара РТС-а Станислава Вељковића указује се и на незаконито увођење нових додатних послова запосленима без анекса Уговора о раду и адекватне надокнаде.

Такође се указује на незаконито награђивање запослених на руководећим позицијама због којих се радници РТС-а, како наводе, осећају двоструко пониженим.

Генерални директор РТС-а Драган Бујошевић јуче није одговорио на питање Данаса да ли је примио писмо Синдиката и да ли ће се састати са његовим представницима.

Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

„Слога“: Председнику синдиката у Војсци Србије запаљена кућа у Сурчину

„Слога“: Председнику синдиката у Војсци Србије запаљена кућа у Сурчину

Председнику синдиката “Слога” запослених у Министарству одбране и Војсци Србије Дејану Павловићу јутрос око 1.45 …

Фатална привлачност тоталитарног режима

Фатална привлачност тоталитарног режима

РТС обележава култ Јосипа Броза под насловом “Привлачно са дистанце”. На какву “привлачност” може рачунати …

Један коментар

  1. Sto ste vi ponizeni,

    NEGO STO NAS PONIZAVATE SVAKODNEVNO LAGANJIMA I KLOVNOVSKIM IZVESTAJIMA I MANIPULACIJAMA, VELICANJEM BESMISLENIH “DOSTIGNUCA” BEZVREDNE NAKAZE I RAZNORAZNIH BEZVREDNIH DRPLJA I DRONFULJA, PRICAMA O NEPOSTOJECIM PROJEKTIMA I LAZNIM FABRIKAMA KOJE SE SUBVENCIONISU OPET NASIM PARAMA A STRANCI KOJI SU IH “OTVORILI” PREKO NOCI NESTAJU SA NOVCEM, SVAKODNEVNO SAMO LAZI I LAZI I LAZI, A DA SE NIKO KOD VAS DRUGI NE POJAVI DA ISPRICA O PRAVOM, KATASTROFALNOM STANJU U KOJEM SE SRBIJA NALAZI!
    A S DRUGE STRANE NE JAVLJATE NISTA O SITUACIJI U NARODU, O PROTESTIMA NA ULICAMA, SADA U SKORO SVIM GRADOVIMA SRBIJE, O SIROMASTVU U KOJE NAS JE OTERAO OVAJ BEDNIK, O ODLIVU NASIH NAJOBRAZOVANIJIH I NAJTALENTOVANIJIH, O VELEIZDAJI I PRIPREMI PREDAJE NASE TERITORIJE TERORISTIMA, RATNIM ZLOCINCIMA, NARKO DILERIMA I TRGOVCIMA SRPSKIM ORGANIMA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *