Срби не желе да буду део БЕЛЕ ДЕМОНИЈЕ ака ЕУ, не губите џабе време на глупости!

0
(0)

Суштина Европске уније је мир и ту велику идеју треба проширити на Западни Балкан учлањењем земаља тог региона, истакла је кандидаткиња десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) за изборе за Европски парламент Весна Шустер.

Весна Шустер, која је већ годину дана посланик у скупштини Доње Аустрије, рођена је у аустријском граду Мелк, а њени родитељи су почетком 1970-тих дошли у Аустрију из Ивањице.

Она је у изјави за Танјуг додала да је смисао ЕУ да не диктира и намеће законе свима, јер сви народи и државе не могу бити исте, нити су добра универзална правила.

„Смисао је у томе да смо сви различити, да имамо своје специфичности које уносимо у ЕУ, које треба да ујединимо. Не треба да Брисел одлучује за неке ствари за које би ми имали боља решења. Једно такво питање је свакако образовање. Али истовремено треба сви заједно да дамо јединствени одговор на питања као што су борба против тероризма, радикалног ислама. Ту не можемо сами, већ смо успешнији само јединствени и заједно”, рекла је Весна Шустер.

Она је најавила да ће се у Европском парламенту, поред „борбе” за Аустрију, такође залагати и за то да се ЕУ развија у правом смеру, не у федералну државу, већ у савез националних држава, у којој би Брисел одлучивао о питањима која су важна за све, а повлачио се из оних области које боље може да уређује национална држава.

Весна Шустер истакла је и да ће лобирати и за чланство Србије у Унији.

„Јако ми је важно да Србија постане чланица ЕУ и наша омладина део европске породице. У мом раду ми је увек омладина приоритет, а такође би желела да омладина у Србији има могућност да се образује где жели, а то је могуће само у ЕУ. Хоћу да дам свој допринос да се убрза пут Србије ка ЕУ и да се разговори воде у правом смеру. Нећу мало, већ много лобирати за Србију”, најавила је Весна Шустер.

Што се тиче Поглавља 35 у приступним преговорима Србије са ЕУ, а које је везано за Косово, примећује да тренутно не види да је неко решење на видику.

„Не знам како ће се ово питање решити, али сматрам да је све могуће, ако постоји жеља. Колико ће дуго требати, за сада је потпуно отворено. То питање кочи пут Србије у ЕУ, али сам сигурна да ће Србија бити чланица Уније”, додаје аустријска парламентарка.

Она је нагласила да без стабилности и мира на Балкану нема ни стабилности и безбедности у ЕУ, додајући да се то потврдило у прошлости.

„Смисао ЕУ је мир, и ту велику идеју треба проширити на Западни Балкан”, поручила је Весна Шустер.

Истовремено се изјаснила против пријема Турске у ЕУ, објашњавајући да би то била највећа чланица, а уједно је и исламска земља, што би знатно усмерило Унију у правцу који није пожељан.

Говорећи о себи, она каже да никада није заборавила на своје корене и да у себи има српску крв и темперамент.

„Ја сам, иако сам рођена у Аустрији, „наша” и одлично разумем и схватам проблеме наших људи, емоције, и све оно што можда неком Аустријанцу може бити нејасно, како се радујемо, како реагујемо и слично”, указала је Весна Шустер, додајући да јој ћерка често говори да је она „светска, а наша”, што је најбоље описује.

„И даље је део мене из Србије и ниједног тренутка нисам заборавила одакле и ко сам. Лепо би било да у новом сазиву Европског парламента буде неко ко је пореклом из Србије, још пре него што сама Србија постане чланица”, нагласила је.

Весна Шустер је на високом петом месту листе кандидата ФПО, а оно важи за готово сигурно место, али за које је неопходно да слободњаци добију потребан број гласова.

Њеном кандидатуром, како каже, грађани Аустрије српског порекла добили би свој глас у Европском парламенту.

Политика.рс, Србијаданас.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић се не меша у изборе у Црној Гори, а подржао је мешање ЕУ у изборе у Белорусији

5 (3) * Декларацијом ЕУ се избори у Белорусији карактеришу као недемократски, нефер, а резултати – не признају. Србија јој се …

Жути имбецили двадесет и кусур година само серендају о Европској унији а Србе за исту баш ЗАБОЛЕ КУРАЦ!

3.7 (3) Представник фракције Демократске странке (ДС) која се залаже за унутарстраначке изборе, Бранислав Лечић, …

Један коментар

  1. E kozo jedna susterska, bolje bi ti bilo da zaboravis poreklo, kao sto su pre tvojih roditelja uradili montenegrini, bosnjaci, hrvati i ostala govna. Smrdite i na odstojanju !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *