Србија и даље без Владе, Вучић три пута померао рок

5
(2)

Остало је свега девет дана до истека рока, који је председник Србије и лидер СНС Александар Вучић последњи пут одредио за формирање нове владе. Kако за Нова.рс наводе у редовима напредњака, избор премијера и нових министара највероватније ће се догодити у последњим данима септембра или почетком октобра, док су половичне шансе да ново руководство Скупштине Србије добијемо ове недеље.

Иако је од избора прошло три месеца, још није званично обелодањено ко ће бити мандатар за састав нове владе, а о именима будућег премијера и министара и даље се само спекулише.

Не зна се ни ко ће бити председник и потпредседници Скупштине Србије, иако је она конституисана још пре месец и по дана.

“Шанса да ове недеље добијемо ново руководство парламента је 50 одсто, а влада ће вероватно бити формирана следеће седмице”, незванично нам је рекао један функционер СНС.

Ипак, и он упозорава да се ствари могу променити у року од 24 сата, те да све зависи од процене председника Александра Вучића, који је већ у неколико наврата пролонгирао рок за формирање нове владе.

Вучић три пута одлагао формирање Владе

Вучић је почетком јула рекао да очекује да ће влада бити формирана 20. или 21. августа, да би крајем истог месеца као рок за њено формирање навео 25. август.
Фото: Немања Јовановић/Нова.рс

Ни он, међутим, није испоштован. Неколико дана пре његовог истека, Вучић је изјавио да ћемо нови кабинет у Немањиној 11 добити након што се врати из Вашингтона, где је боравио 3. и 4. септембра.

“Биће формирана у првој половини септембра. У Влади ће бити промена”, рекао је он.

Председник је, међутим, по повратку у Србију навео да ће нова влада бити до краја месеца, те да разматра неколико кандидата за премијера.

“Има више кандидата. Пре тога ћемо да изаберемо председника Скупштине”, навео је Вучић, додајући да још увек не жели да говори о евентуалним коалиционим партнерима.

Директор Центра за практичну политику Драган Поповић наводи да није сигуран да ће и последњи рок за формирање владе бити испоштован, будући да је остало мало времена за то.

“Парадоксално је то што људима очигледно то није битно и то је доказ да смо забраздили у аутократију. Људима је свеједно да ли имамо владу, премијера, министре. Чак ни скупштински органи нису изабрани. То нам више од било чега другог показује у чему живимо”, истиће Поповић у изјави за Нова.рс.

Аутор: Наташа Латковић, Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Радосављевић: Када је СНС преузео власт јавни дуг је био 15,45, а данас је преко 27 милијарди евра

5 (2) * Горан РАДОСАВЉЕВИЋ: За претходних девет година Србија је задужена за око 12 …

Сигал: Black Lives Matter личи на терористичку групу која би да свргне владу САД и уништи земљу

5 (6) * О рушењу историјских споменика широм САД: „Ако су сви ти људи били …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend