fbpx

Србија: Одређен притвор за 19 особа због кршења изолације

0
(0)

У току прошле ноћи за укупно 19 особа одређен је притвор због кршења мера самоизолације, речено је данас Танјугу у правосудним органима.

Они су смештени у посебне притворске јединице у Вршцу, Пироту и Пожаревцу.

У притвор у Пироту смештено је пет мушкараца и две женске особе, четвро њих је из Зајечара, две су из димитровграда и једна из Новог Пазара.

У Вршцу су притворене четири особе у току ноћи, од којих је једна из Кикинде, једна из Зрењанина, а две су из Шапца.

У притвор у Пожаревцу смештено је осам особа, једна из Јагодине, по две из Смедерева, Краљева и Пожаревца и по једна особа из Петровца на Млави и Смедеревске Паланке.

Министарство правде јуче је препоручило правосудним органима у Србији препоруке за поступање у случајевима у којима лица, не поштујући мере самоизолације, чине осим кривичног дела непоступање по здравственим прописима за време епидемије и кривично дело преношење заразне болести за време ванредног стања.

Тужилаштвима је препоручило да обавезно траже од суда да одреди притвор за све оне који прекрше меру самоизолације и доводе друге у ризик од заразд корона вирусом.

Управа за извршење кривичних санкција обезбедила је три посебна објекта у оквиру Управе, у Вршцу, Пожаревцу и Пироту, које обезбеђују припадници затворске страже и полиције.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

УЗУРПИРАНА Скупштина нема председника, ЗАБРЊИЧЕНА СТОКА чека Вучића

3.6 (7) Два дана пре истека законског рока, конституисан је нови сазив Народне скупштине. Дочекана …

ВУЧИЋ: Вакцинисаћемо народ крајем децембра!

2 (4) СНС изнео план за масовну вакцинацију Србије. Председник Србије Александар Вучић рекао је …

Један коментар

  1. Уведене мере да, због борбе против короне вируса, старији од 65 година не смеју на улици и да остану у својим домовима је крајње хумана. Међутим, нико није обратио пажњу да у Зиђину, комбината бакра у Бору (наследника РТБ Бор), неопходна је ангажованост врлих стручњака инжењера Спасковског звани Соса (72) и Грчића (78) на послу. Уколико се закон стриктно примењује, њихово одсуство осетиће комбинат бакра, а можд ће бити и затворен. До душе први инжењер је гробар РТБ Бор, а други његов саучесник. У сваком случају набројаним инжењерима ветеранима, боље је и хуманије да им се спаси живот, а бакар како уме и може. Он ће и без њих обарати рекорде, али без климоглаваца, јер Кинези, садашњи власници РТБ Бор, то не трпе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *