Србија: Одређен притвор за 19 особа због кршења изолације

Србија: Одређен притвор за 19 особа због кршења изолације

0
(0)

У току прошле ноћи за укупно 19 особа одређен је притвор због кршења мера самоизолације, речено је данас Танјугу у правосудним органима.

Они су смештени у посебне притворске јединице у Вршцу, Пироту и Пожаревцу.

У притвор у Пироту смештено је пет мушкараца и две женске особе, четвро њих је из Зајечара, две су из димитровграда и једна из Новог Пазара.

У Вршцу су притворене четири особе у току ноћи, од којих је једна из Кикинде, једна из Зрењанина, а две су из Шапца.

У притвор у Пожаревцу смештено је осам особа, једна из Јагодине, по две из Смедерева, Краљева и Пожаревца и по једна особа из Петровца на Млави и Смедеревске Паланке.

Министарство правде јуче је препоручило правосудним органима у Србији препоруке за поступање у случајевима у којима лица, не поштујући мере самоизолације, чине осим кривичног дела непоступање по здравственим прописима за време епидемије и кривично дело преношење заразне болести за време ванредног стања.

Тужилаштвима је препоручило да обавезно траже од суда да одреди притвор за све оне који прекрше меру самоизолације и доводе друге у ризик од заразд корона вирусом.

Управа за извршење кривичних санкција обезбедила је три посебна објекта у оквиру Управе, у Вршцу, Пожаревцу и Пироту, које обезбеђују припадници затворске страже и полиције.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шошкић: Србија међу најсиромашнијим земљама Европе

Шошкић: Србија међу најсиромашнијим земљама Европе

5 (5) Председник Србије Александар Вучић неретко нас уверава у то да је Србија економски …

Свима који су у Црној Гори гласали за геноцидну разолуцију ЗАБРАНИТИ улазак у Србију и Српску!

Свима који су у Црној Гори гласали за геноцидну разолуцију ЗАБРАНИТИ улазак у Србију и Српску!

4.7 (15) Свим носиоцима доношења резолуције о геноциду у Сребреници коју је недавно донела црногорска …

Један коментар

  1. Уведене мере да, због борбе против короне вируса, старији од 65 година не смеју на улици и да остану у својим домовима је крајње хумана. Међутим, нико није обратио пажњу да у Зиђину, комбината бакра у Бору (наследника РТБ Бор), неопходна је ангажованост врлих стручњака инжењера Спасковског звани Соса (72) и Грчића (78) на послу. Уколико се закон стриктно примењује, њихово одсуство осетиће комбинат бакра, а можд ће бити и затворен. До душе први инжењер је гробар РТБ Бор, а други његов саучесник. У сваком случају набројаним инжењерима ветеранима, боље је и хуманије да им се спаси живот, а бакар како уме и може. Он ће и без њих обарати рекорде, али без климоглаваца, јер Кинези, садашњи власници РТБ Бор, то не трпе.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend