Србија потонула у корупцију

0
(0)

БЕОГРAД – Савјет Европе подржава интеграцију Србије у ЕУ, јер је Србија учинила знатан напредак у спровођењу реформи, али остаје још тога да се учини у четири кључне области: успостављање независног и ефикасног правосуђа, омогућавање независног рада медија, престанак дискриминације мањинских група и успјешнија борба против корупције чије су размјере забрињавајуће прије свега у политици, здравству и просвјети.

Ово стоји у нацрту резолуције о Србији на основу извјештаја Давита Харутјуњана, извјестиоца одбора за мониторинг Парламентарне скупштине Савјета Европе о којем ће сутра расправљати посланици из 47 држава чланица.

Извјестилац истиче да је напредак постигнут нарочито на плану регионалне сарадње, затим у сарадњи са Хашким судом и позитивно се оцјењује наставак дијалога са Приштином дипломатским и политичким средствима.

У резолуцији се истиче да, поред политичких притисака на правосуђе, брину и политички притисци на медије. Цитира се извјештај Владиног Савјета за борбу против корупције у којем се оцјењује да због политичких притисака ниједан медиј не даје јавности цјеловите и објективне информације, да се о неким догађајима ћути, а о некима извјештава селективно.

Члан сталне делегације Скупштине Србије при Парламентарној скупштини Савјета Европе Наташа Вучковић изабрана је јуче за потпредсједника те најстарије европске организације.

 

Глас Српске

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић: Очекујем да вакцинишемо 80 одсто нације

3.7 (3) Председник Александар Вучић изјавио је да је велики одзив за добровољно пријављивање за …

Kо су саветници Александра Вучића

5 (5) Kроз саветнички тим Александра Вучића годинама уназад пролазили су бројни бивши домаћи и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend