Шта садржи месо које је у Русији забрањено, а у Србији се слободно продаје?

Шта садржи месо које је у Русији забрањено, а у Србији се слободно продаје?

„Руска Федерација је забранила увоз меса и месних прерађевина четири фирме из Србије, а разлог је неисправност производа.

Ради се о компанијама Карнекс, Матијевић, Златиборац и Бигбул које у Србији држе готово седамдесет процената тржишта месом и месним прерађевинама што нас посебно забрињава имајући у виду да очигледно ове компаније немају здравствене и остале стандарде који задовољавају иоле уређено тржиште.“ – кажу у свом саопштењу из Народног слободарског покрета.

„Захтевамо да надлежни државни органи у циљу умиривања јавности уживо пред камерама униште сво контаминирано месо које није прошло на тржиште Русије како бисмо били сигурни да се то спорно месо неће наћи на нашим трпезама. Такође, захтевамо хитну и јавну ванредну контролу читавог тржишта хране у Србији, а поготово тржиште меса и млека.

Наша је сумња да је Србија постала тржиште за разне шкарт производе који се увозе и пласирају на тржиште без контроле и да се на тај начин грађани излажу великој опасности док се уништава ионако десеткован сточни фонд.

Уколико држава не буде хитно и адекватно реаговала ми из Народног слободарског покрета покренућемо јавну кампању бојкота спорних произвођача јер ако држава не штити своје грађане онда је крајња солуција да се грађани заштите сами.“ – изричити су Слободари.

Народна странка: Шта садржи месо које је у Русији забрањено, а у Србији се слободно продаје?

четири фирме из србије

Народна странка, поводом забране коју је Русија увела на увоз меса и месних прерађевина произведених у четири српске компаније, захтева од Владе Србије и Министарства пољопривреде хитан одговор на питање да ли је безбедна храна која се продаје грађанима у Србији.

Шта садрже или не садрже месо и месне прерађевине произведене у те четири компаније, које грађани Русије не смеју да једу, док се истовремено слободно продају грађанима Србије? Какво месо и месне прерађевине користе грађани Србије у својој исхрани?

Одбор Народне странке за пољопривреду, у циљу заштите здравственог стања свих грађана, захтева да на ова питања хитно одговори министар пољопривреде Бранислав Недимовић и институције одговорне за безбедност хране.

Руске власти су, како истичу, због озбиљних неправилности уочених инспекцијским надзором од 15. априла до 19. априла привремено обуставиле увоз производа компанија „Матијевић“, „Златиборац“, „Биг бул фудс“ (Big Bull Foods) и „Карнекс“ (Carnex).

Мора се коначно стати на пут игрању здрављем свих грађана, а поготово деце, јер безбедна храна мора бити приоритет свих задужених за ту област, које народ плаћа да брине о његовом здрављу.

Уместо да се бави заштитом здравља нације, Министарство пољопривреде је и даље „црна рупа“ у којој се непрекидно пребацују надлежности на друге, за шта директну одговорност сноси Недимовић, који је потпуно некомпетентан за функцију коју обавља.

Народна странка / Медиагруп.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Не чекајте комесарчиће ЕУ Паганије да вам решавају изборе, изненада их све савладао пролив...

Не чекајте комесарчиће ЕУ Паганије да вам решавају изборе, изненада их све савладао пролив…

Опозиција до четвртка чека јасан став посредника из Европског парламента у међустраначком дијалогу о предлогу …

Србији исплаћен тек један промил од 10 одсто ратне одштете која је припала Југославији 1946. године

Србији исплаћен тек један промил од 10 одсто ратне одштете која је припала Југославији 1946. године

Kако је Тито израдио Србију за ратну одштету Немачке: Требало би да добијемо 355 милијарди …

4 Коментара

 1. Министре, воле, дај оставку ако имаш образа. Бруко!

  • “Министра” је поставио “врховни командант” овог концентрационог логора, који од Србије очигледно жели да направи
   нови Аушвиц.

 2. Šta sadrži meso kompanije “Matijević” veoma je lako proveriti. Kupite onu njegovu žutu krivu salamu, ostavite je u frižider i probajte je sutradan iseći. Ispred vas će samo vrcati led. Isečene komadiće dajte mački. Neće hteti ni prići posudi bliže od dvadeset centimetara. On je samo kopirao izgled salame hrvatske kompanije
  ” Gavrilović”, za koju je tvrdio da je radio u njoj, što je demantovao bivši direktor te kompanije. Takvu
  “Gavrilovićevu” salamu sam prošle godine koristio u Republici Srpskoj i odličnog je kvaliteta. Svoje konzerve jetrene paštete sa likom “velikog vođe” Matijević može samo plasirati pred izbore gladnim glasačima koje prevoze kombijem na biračka mesta, a na pitanje novinara gde idu odgovaraju: “Na svadbu”. Ko su oni imali ste prilike videti na Jutjubu. Ništa boljeg kvaliteta nisu ni proizvodi “Zlatiborca”. Gde se to proizvodi ne znam, ali sam jedanput kupio njihovu kobasicu i nikad više.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *