Насловна / Србија / Политика / Стаматовић позвао правосудне органе да процесуирају Александра Вучића!
Стаматовић позвао правосудне органе да процесуирају Александра Вучића! 1

Стаматовић позвао правосудне органе да процесуирају Александра Вучића!

Чајетина, 9.7.2018 – Председник Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић позвао је данас надлежне правосудне институције да одмах покрену одговарајуће законске радње против председника Републике Србије поводом његове, јуче најављене, предаје Косова и Метохије (КиМ), као и због отвореног ширења панике и дефетизма, те његове отворене претње огромној већини грађана Србије који сматрају да је чак и „замрзнути конфликт“ бољи од „правообавезујућег“ одустајања од КиМ, а које је Александар Вучић лажно оптужио да су за рат и назвао их „кретенима“ и „рушитељима сопствене земље и њене будућности“.

Стаматовић подсећа да председник Републике, у принципу, не може бити позван на кривичну или другу одговорност за изражено мишљење у вршењу своје функције, али председника, по Уставу и Закону о председнику Републике, не штити чак ни имунитет ако је затечен у извршењу кривичног дела за које је прописана казна затвора у трајању дужем од пет година и да, у том случају, може бити притворен и без одобрења Народне скупштине.

– Овде је реч управо о томе. Бивши ратни хушкач који је, деведесетих, претио одмаздом „сто за једнога“, јуче је, дан уочи 105. годишњице победоносне Брегалничке битке после које су ослобођени Стара и Јужна Србија, у својству председника Републике, противно Уставу, обелоданио да КиМ, није део Србије чак ни као аутономија, из чега закључујемо да је он са неким већ договорио и уговорио одрицање од 17 одсто наше територије. Иако је 1999, био министар пропаганде у еспеесовско-радикалско-јуловској влади, Вучић је изрекао још једну сулуду ноторну лаж, да су грађани Србије 1999. „учествовали у оружаном сукобу, па због пораза у њему морамо да плаћамо цену“, иако је била реч о класичној НАТО агресији на једну земљу која је покушавала да одбрани свој суверенитет – објаснио је Милан Стаматовић, наглашавајући да је поносан што га један такав велеиздајник какав је Вучић, због учешћа у формирању Савеза за Србију, голооточким речником, назива „бандом“ и „сецикесом“.

Саопштење за медије председника „Здраве Србије“ Милана Стаматовића

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Нема новца за програме за почетнике и развојне пројекте 11

Нема новца за програме за почетнике и развојне пројекте

Пријем захтева привредника по основу два програма подршке обустављен је за почетнике у пословању и …

Експропријацију објеката и земљишта за Београд на води држава из буџета платила 50 милиона € 12

Експропријацију објеката и земљишта за Београд на води држава из буџета платила 50 милиона €

За експропријацију објеката и земљишта који се налазе на простору Београда на води из државног …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *