ШТРАЈК ГЛАЂУ У КРАЉЕВУ Везао се ланцима испред Градске управе

ШТРАЈК ГЛАЂУ У КРАЉЕВУ Везао се ланцима испред Градске управе

0
(0)

Лазар Павловић, некадашњи радник фабрике Магнохром везао се данас ланцима испред зграде Градске управе у Краљеву и започео штрајк глађу. На овај потез се одлучио јер је против њега поднета прекршајна пријава због тога што је без претходне најаве повео стотинак бивших радника у шетњу кроз град ка Основном суду.

Краљевачка полиција је још у мају поднела прекршајну пријаву против Лазара Павловића, као организатора скупа бивших радника Магнохрома. У пријави пише да је Павловић прекршио Закон о јавном окупљању јер је око 120 радника, након одржаног говора испред Градске управе у Краљеву повео у шетњу улицама града, све до Основног суда.

– Последњих осам година колико протестујемо и тражимо да нам држава исплати остатак дуга, никоме нисмо сметали. Сада сам постао сметња. Мислим да је то због тога што моја тужба против државе треба да буде

пилот пројекат за све остале раднике. Јер ако ја добијем државу на суду, а то ћу и учинити, онда ће по аутоматизму и свим осталим радницима морати да се исплати дуг – каже Павловић.

Због, како каже, запрећене новчане казне и до 100.000 динара, Павловић се везао ланцима испред Градске управе и отпочео штрајк глађу.

– Чекам сутрашње рочиште у Прекршајном суду. Овако са ланцима ћу отићи код судије. А са мном ће и моје колеге – категорично је рекао овај Краљевчанин.

Основни суд је у мају донео решење по којој је „Магнохром“ у обавези да Лазару Павловићу исплати и “остатак” од 20 одсто договорених, али непотпуно исплаћених отпремнина по социјалном пограму из 2012. године. Руководећи се том судском одлуком бивши „Магнохромци“ се надају да ће сви који су тада прихватили понуду државе и напустили фирму после пуне четири године коначно добити „заостали“ део отпремнина, у просеку по 80.000 динара са каматом.

Н. Божовић, Блиц

Фото: Н. Божовић / РАС Србија

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Скупштина - штрајк глађу др Шеварлића: Вучић признао независно Kосово! (видео)

Скупштина – штрајк глађу др Шеварлића: Вучић признао независно Kосово! (видео)

5 (8) Грађани су се данас у послеподневним сатима спонтано окупили испред дома Народне скупштине, …

На Сајму поново морали да прете штрајком глађу да би коначно после две недеље добили резултате тестирања

На Сајму поново морали да прете штрајком глађу да би коначно после две недеље добили резултате тестирања

5 (4) Група од, како кажу, њих 65 међу смештенима у Сајму, навела је за …

Један коментар

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend