Студенти и радници давали милионе за ДС!

0
(0)

БЕОГРАД – Нису намазани него прелакирани.

Марко Николић, одборник општине Врачар, тек свршени студент, донирао је Демократској странци невероватних 604.000 динара. Увидом у финансијски извештај ДС о финансијерима за 2012. годину, истраживање БИРН, стоји да су демократе у години на заласку добиле милионе од студената, радника јавних предузећа, обичних службеника?!

Николић је у разговору за БИРН казао да му нико није дао новац за прилог.

– На сваки начин хтео сам да учиним нешто за добробит Србије. Нико ми није давао новац за прилог, ради се о мом новцу – поносно ће Николић.

Исти феномен је и Марко Бастаћ, већник у општини Стари град, који је са платом од 85.000 динара успео да сакупи и уплати на рачун ДС 560.000 динара. Бастаћ, како је пријавио Агенцији за борбу против корупције, у свом власништву има само ауто стар готово 20 година, „субару“. Исти износ уплатила је и Мирјана Карић, службеница за односе са јавношћу београдске „Чистоће“, док је Милан Церовац, тренутно на функцији пословног секретара за послове Већа града Београда уплатио 571.600 динара. Радница у служби за информисање Комуналне полиције Београда Јелена Королија дала је 579.000 динара, а Даниел Хаднађев, програмер у „Водоводу и канализацији“, донирао је 574.000 динара. Чак 626.300 динара уплатио је службеник ЈП „Ада Циганлија“ Александар Нишкановић. Мирјана Билбија, руководилац дневног боравка за децу ометену у развоју у Београду, демократама је, а не ометеној деци, дала 550.000 динара.

– Моја приватна ствар. Могу давати паре коме желим и колико хоћу и то се вас не тиче. Волим ДС и дала бих све за њих – поручила је Билбија за БИРН.Шта рећи? Али стварно.

[quote]ДС: Само да нам не траже нешто

У ДС кажу да није њихова дужност да знају ко су људи који им помажу.

– Ко год дао новац, добродошао је. За нас је једино битно да је износ у оквиру дозвољеног и да нам нико не тражи противуслугу за уплаћен новац. ДС није истражни орган. 

Имамо 197.000 чланова, зар мислите да је могуће све проверити – изјавила је Тамара Трпић, секретар странке.

Клинци се расипају, Шуле се стис’о

Божидар Ђелић је једини широј јавности познат демократа који није жалио новца за странку – уплатио је 550.000 динара. Оливер Дулић је уплатио странци 52.300 динара, Бојан Пајтић 43.500 динара, а Драган Шутановац тек 35.400 динара.[/quote]

 

Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Телеком донео одлуку о издавању обвезница, задужује се за још 200 милиона евра

5 (4) Скупштина а. д. „Телеком Србија“ донела је одлуку о издавању 2,35 милиона корпоративних …

„И зграда БИГЗ обећана Малом?!“

5 (4) „Изгледа да се продајом ‘Београђанке’ фирми блиској министру финансија са плагираним докторатом неће …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *