Насловна / Србија / Фељтон / Свет као електронски логор (4): Робови Гугла
Свет као електронски логор (4): Робови Гугла 1

Свет као електронски логор (4): Робови Гугла

Судећи према томе да годинама уназад глобална елита покушава да убеди свет да је микрочиповање људи права ствар, није искључено да ће човечанство ускоро бити обележено жигом звери.

Први глобални покушај чиповања људи догодио се 2004. године, када је америчка Агенција за храну и лекове (ФДА) одобрила високотоксичан и канцероген ВериЦхип, који је требало да замени здравствене књижице и датотеке. Тада су се побунила грађанска удружења и удружења за промовисање људских слобода, променили су му намену, па је постао обавезан за кућне љубимце и стоку.

Да су га ипак потурили под кожу и понеком човеку, говори пример Данца Могенса Тиндхоф Хонора, који је 2011. године тужио тамошњу болницу „Александра“ због тајног имплантирања микрочипа у његово тело, приликом операције грудног коша и плућа. У то време ова болница је била државна, под управом министра здравља Данске. Након операције плућа несрећни човјек је чуо гласове, мислио је да полако луди и стално је искашљавао крв из плућа. Због свега тога бојао се за своје здравље и одлучио је у истој болници обави детаљни преглед, али су му одговорили да он никада код њих није ни био на операцији. На крају га је примила болница Маунт Елизабет, у којој му је откривен микрочип у плућима, који је одстрањен хитном операцијом.

Контрола интернета

Гугл, који је однедавно постао власник Мотороле, наиме, на све могуће начине покушава да обезбеди потпуну контролу над интернетом. Иако ова кућа до сада има зараду од 90 одсто комплетног интернет промета, чини се да нису задовољни.

Микрочипове је у жижу јавности почетком 2012. године вратила компанија „Протеус диџитал хелт“, која је добила одобрење америчких и европских здравствених агенција за почетак продаје и дистрибуције дигиталних чипованих таблета за које се тврдило да ће имати улогу дигиталног лекара. Тако би њихови корисници постали лаке мете за праћење помоћу малог чипа, релативно јефтине и приступачне технологије.

Прошле године је и промотер опасности од глобалног загревања Елизабет Мун захтевала од америчке владе да донесе одлуку да се све новорођене бебе присилно микрочипују како би се осигурало да анонимност буде немогућа. Овај предлог који подсећа на праксу нацистичких логора, у којима су затвореници тетовирани са пет цифара да би се могли идентификовати, Мунова је објаснила: 

– То би било постављено на сваког при рођењу. Усмерите скенер према некој особи и имате све информације о њој. Уклањање анонимности омогућило би идентификацију људи у борбеним и неборбеним операцијама. 

Гуглова Моторола недавно је искористила Протеус пројекат као одскочну даску за стварање новог чипа који ће се наводно свидети свим љубитељима високе технологије и заштитити њихове апарате од хакера. Моторола тврди како ће у односу на њихову витаминску чиповану таблету, све остале технике наликовати онима из каменог доба. Такозвана витаминска ауторизација подразумева да корисник прогута чип обложен витаминима, па је он и здрав, а чим чип доспе у желудац, његов телефон или таблет ће га препознати у трен ока. Чип служи као заштита од крађе идентитета и хаковања ваших електронских уређаја. 

Моторола је објавила и како ускоро у продају креће Гугл Глас који обједињује све најмодерније електронске гаџете, од таблета, мобилних телефона, ГПС-а, интернетовског провајдера, фотоапарата и камере до чињенице да с овим уређајима људи у потпуности губе своју приватност. Уколико Моторола успе да протури овај изум љубитељима нових електронских справица, Гугл ће контролисати шта једемо, купујемо, где се крећемо, са ким се дружимо, шта читамо, шта гледамо и тако цео свет претворити у својевољне робове. 

 

Вести

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Индија казнила Гугл са 17,25 милиона евра због манипулисања резултатима претраге 11

Индија казнила Гугл са 17,25 милиона евра због манипулисања резултатима претраге

ИНДИЈСКА агенција за борбу против картела саопштила је данас да је компанија Гугл злоупотребила позицију …

Нови колективни уговор: Фијат још више израбљује раднике! 12

Нови колективни уговор: Фијат још више израбљује раднике!

Управа и Самостални синдикат у крагујевачком Фијату током новогодишњих и божићних празника потписали су нови …

2 Коментара

  1. Miloje Mico Jankovic

    ovo su brojevi anti hriscanski to jest satanski

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *