Захтевамо хитну оставку председника општине Лазаревац Бојана Стевића и поштовање закона Републике Србије!!
фото: Општина Лазаревац

Захтевамо хитну оставку председника општине Лазаревац Бојана Стевића и поштовање закона Републике Србије!!

Крајем прошле године немачка фирма аутоделова ИГБ Аутомотиве са седиштем у Инђији у Лазеревцу је отворила постројење за производњу тј. паковање аутоделова. У том постројењу посао је добило локално становништво и то углавном жене. Оно што се од тада дешава у том постројењу ИГБ Аутомотиве у Лазаревцу не служи на част ни српском режиму али ни немачком бизнису.

Раднице које раде у том постројењу немају плаћени прековремени рад током нормалне радне недеље. Послодавац жене које треба да остану да раде прековремено одваја у групе и оне које остану да раде после нормалног радног времена немају надокнаду за прековремени рад. О том прековременом раду који није плаћен те жене које третирају као модерно робље морају да ћуте или им следује отказ. Проблем је и код висине минималне зараде која је загарантована законом Републике Србије а коју раднице у том постројењу ИГБ Аутомотиве не остварују.

Запослене раднице и раднике у том постројењу ИГБ Аутомотиве послодавац Далибор Берић буквално третира као модерно робље и то је просто недопустиво. 

На основу члана 112, став 2, Закона о раду Влада Републике Србије донела је одлуку о висини минималне цене рада за 2021. годину која износи 183,93 дин по сату.

Немачка фирма ИГБ Аутомoтиве не поштује законе Републике Србије!

Раднице запослене у  ИГБ Аутомoтиве у Лазаревцу раде испод минималца, ем остају до 1 сат иза поноћи и то им није плаћено.

Ово је чисто израбљивање жена, сестара и мајки наше деце!

Председник општине Бојан Стевић звани Џивџан је са великим узбуђењем пред изборе најављивао како ће он лично да доведе ову немачку фирму у Лазаревац.

У време када им је слоган “За нашу децу” они доводе фирму која израбљује и понижава мајке те исте деце.

Због оваквог лицемерног и бахатог понашања председника општине Лазаревац Бојана Стевића истог позивамо да поднесе неопозиву оставку јер је у више наврата показао да је неспособан да обавља ту функцију.

Надлежне институције позивамо да посете и том приликом да подсете ову немачку компанију да у Србији закони Републике Србије морају да се поштују исто као и у Немачкој закони Савезне Републике Немачке!!!

Позваћемо све надлежне институције да се укључе у решавање овог проблема па ћемо покушати да закажемо састанак са менаџментом компаније ИГБ Аутомотиве како би све горе наведене проблеме решили како у корист радника ИГБ-а тако и у корист ИГБ Аутомотиве. Затражићемо при томе ако буде потребно и подршку владе СР Немачке јер је очигледно да локална и републичке власт напредњака апсолутно не брине о правима радника.

Исто тако ћемо захтевати од надлежних државних органа да све фирме страних инвеститора имају синдикат који ће заступати раднике и бранити њихова права.

Одборници Никола Стошић и Александар Димитријевић испред општинског одбора Српске странке Заветници Лазаревац

Србијаданас.нет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Телеком Србија срља у пропаст: Дуг увећан за милијарду и 150 милиона евра

Телеком Србија срља у пропаст: Дуг увећан за милијарду и 150 милиона евра

У протеклих неколико година Телеком Србија је агресивним наступом на тржишту мултимедијских услуга и ширењем …

Вучићeва предизборна кампања у Краљеву - аутобуси, сендвичи, црвене... (видео)

Вучићeва предизборна кампања у Краљеву – аутобуси, сендвичи, црвене… (видео)

Да је за Александра Вучића предизборна кампања већ увелико почела, сведоче бројни аутобуси којима владајућа …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *