Србија

Захтевамо хитну оставку председника општине Лазаревац Бојана Стевића и поштовање закона Републике Србије!!

Крајем прошле године немачка фирма аутоделова ИГБ Аутомотиве са седиштем у Инђији у Лазеревцу је отворила постројење за производњу тј. паковање аутоделова. У том постројењу посао је добило локално становништво и то углавном жене. Оно што се од тада дешава у том постројењу ИГБ Аутомотиве у Лазаревцу не служи на част ни српском режиму али ни немачком бизнису.

Раднице које раде у том постројењу немају плаћени прековремени рад током нормалне радне недеље. Послодавац жене које треба да остану да раде прековремено одваја у групе и оне које остану да раде после нормалног радног времена немају надокнаду за прековремени рад. О том прековременом раду који није плаћен те жене које третирају као модерно робље морају да ћуте или им следује отказ. Проблем је и код висине минималне зараде која је загарантована законом Републике Србије а коју раднице у том постројењу ИГБ Аутомотиве не остварују.

Запослене раднице и раднике у том постројењу ИГБ Аутомотиве послодавац Далибор Берић буквално третира као модерно робље и то је просто недопустиво. 

На основу члана 112, став 2, Закона о раду Влада Републике Србије донела је одлуку о висини минималне цене рада за 2021. годину која износи 183,93 дин по сату.

Немачка фирма ИГБ Аутомoтиве не поштује законе Републике Србије!

Раднице запослене у  ИГБ Аутомoтиве у Лазаревцу раде испод минималца, ем остају до 1 сат иза поноћи и то им није плаћено.

Ово је чисто израбљивање жена, сестара и мајки наше деце!

Председник општине Бојан Стевић звани Џивџан је са великим узбуђењем пред изборе најављивао како ће он лично да доведе ову немачку фирму у Лазаревац.

У време када им је слоган “За нашу децу” они доводе фирму која израбљује и понижава мајке те исте деце.

Због оваквог лицемерног и бахатог понашања председника општине Лазаревац Бојана Стевића истог позивамо да поднесе неопозиву оставку јер је у више наврата показао да је неспособан да обавља ту функцију.

Надлежне институције позивамо да посете и том приликом да подсете ову немачку компанију да у Србији закони Републике Србије морају да се поштују исто као и у Немачкој закони Савезне Републике Немачке!!!

Позваћемо све надлежне институције да се укључе у решавање овог проблема па ћемо покушати да закажемо састанак са менаџментом компаније ИГБ Аутомотиве како би све горе наведене проблеме решили како у корист радника ИГБ-а тако и у корист ИГБ Аутомотиве. Затражићемо при томе ако буде потребно и подршку владе СР Немачке јер је очигледно да локална и републичке власт напредњака апсолутно не брине о правима радника.

Исто тако ћемо захтевати од надлежних државних органа да све фирме страних инвеститора имају синдикат који ће заступати раднике и бранити њихова права.

Одборници Никола Стошић и Александар Димитријевић испред општинског одбора Српске странке Заветници Лазаревац

Србијаданас.нет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!