fbpx

Светска банка: Србија мора да реструктурира ЕПС и реши вишак запослених

0
(0)

Регионална директорка Светске банке за југоисточну Европу Елен Голдштајн оценила је данас да је „јако битно“ да се Србија посвети реструктурирању Електропривреде Србије (ЕПС), како би то јавно предузеће побољшало приходе и решило проблем вишка запослених.

„Уколико наставе садашњим путем, све добити ЕПС-а ће бити обрисане, тако да је јако битно да се држава позабави овим проблемом. Та компанија мора да побољша приходе, да се бави вишком запослених и вишим инвестицијама“, рекла је Голдстин за Радиотелевизију Србије (РТС).

Говорећи о предстојећем Самиту земаља западног Балкана у Паризу, као и акционом плану „за спровођење такозваних меких мера за имплементацију трговинске и инфраструктурне повезаности, који ће Светска банка представити на овом Самиту“ почетком јула, она је оценила да је важно је да се „сви сете да ниједна мала земља није постала богата тако што је радила сама за себе“.

„Веома ми је драго што постоји дух сарадње који је показала Србија сарађујући са свим земљама западног Балкана. Овај акциони план уклања баријере како на Балкану, тако у Европи и у свету и циљ је да олакшамо извоз земаља“, додала је регионална директорка Светске банке за југоисточну Европу.

Директорка за стратешка и оперативна питања Светске банке Маријам Шерман јуче је, у разговору са мандатаром Александром Вучићем похвалила реформе Владе Србије, „пре свега у домену финансијске стабилности очуване кроз процес фискалне консолидације“.

Шерман је позитивно оценила и правац развоја у којем иде Србија, док је Вучић рекао „да ће Влада Србије и у новом мандату чинити све како би успешно реализовала неопходне реформске процесе“.

Једна од главних тема сусрета био је програм нове Владе Србије „и подршка коју Светска банка пружа новом мандатару Александру Вучићу“, а посебна пажња посвећена је процесу реструктурирања јавних и државних предузећа ЕПС-а, РТБ Бор и Ресавице, „у којем Светска банка активно учествује у сарадњи са ресорним министарствима“.

Бета

фото:Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Да ли ЕПС користи пандемију као изговор да свима жестоко надува рачуне за струју?

5 (6) Пандемија ковида 19, због које се од половине марта код куће борави током …

НАСАМАРИЛИ НАРОД: ЕПС најавио, па повукао олакшице за плаћање рачуна

4.9 (15) „ЕПС ће у овим тешким временима максимално изаћи у сусрет грађанима. Уколико касне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *