Тепић предала Тужилаштву материјале о пљачки војне индустрије у коју је умешан државни врх (видео)

5
(4)

Данас предајем републичкој јавној тужитељки, госпођи Загорки Доловац, све информације о пљачки Kрушика и наше војне индустрије у коју је умешан врх државе:
Александар Вучић, преко свог Слободана Тешића, и Небојша Стефановић, преко фирме ГИМ и свог оца Бранка!

Током 6 месеци, од када је узбуњивач Александар Обрадовић открио организовани криминал врха режима и фабрике Kрушик, током тих месеци када су га ухапсили и мислили да ће тако заташкати овај криминал, терали смо лисицу, а истерали вука. Открио се цео ланац. Али тужилаштво ћути, па ћути.

Чини се да госпођа Доловац неинформисана – можда нема Н1 или су јој га укинули, можда нема времена да чита НИН, Време, Данас, БИРН, KРИK и остале, можда мисли да не треба да слуша оно о чему ја, као посланица, говорим. Зато сам ја данас овде да јој помогнем да се информише и носим јој све ове информације, убеђена да у овој згради има још часних људи који жече да раде свој посао.

А шта смо ми то у ових 6 месеци сазнали, захваљујући пре свега узбуњивачу Александру Обрадовићу, човеку који је прво писао руководству фабрике, а потом и Александру Вучићу као министру одбране. Да подсетим, њихов одговор је био хапшење узбуњивача Обрадовића. Ухапсили су њега, да би сакрили истину.

А истина је:

1. Да је наша војна индустрија пљачкана преко Kрушика уз умешаност врха државе и партијских функционера режима.

2. Да су у томе учествовали: фирма ГИМ, коју је заступао тата Бранко Стефановић и најмање 4 фирме Слободана Тешића, спонозора СНС и човека са црне листе САД.

3. Да су и Вучић и Стефановић све време лагали када су покушавали да докажу како тата Бранко нема никакве везе са фирмом ГИМ, а онда, гле чуда, исти тата Бранко јесте члан делегација не само фирме ГИМ, већ и у најдиректнијој сарадњи са МУП-ом у обиласку италијанске Берете.

4. Да им је омогућено да по знатно нижим ценама узимају оружје у односу на државни СДПР, а онда га препродају по вишеструко већој цени.

Kонкретно: да су у поступку формирања цене у војној индустрији изгледа тако да је упркос формираној цени од нпр. 52,40 долара за мине ГИМ куповао по привилегованој цени од 45,20 долара, а продавао за 90 долара.

У исто време, државни СДПР, за исту мину је плаћао више – 51,90 долара. Што значи да је новац, који је требало да остане држави, прелио у приватне џепове.

5. И то није било довољно, него је чак и гувернерка Народне банке Србије, Јоргованка Табаковић, по наређењу Александра Вучића обезбедила поменутом Слободану Тешићу, иначе спонзору СНС који је на црној листи САД, да повлашћено послује у динарима.

И ово је истина! Ову истину не можете да ухапсите. И за ову истину ћете одговарати!

Мариника Тепић,

потпредседница Странке слободе и правде

ссп.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Аца Босанац: Пола пазара сам давао Стефановићу и Папићу, остало делио с Кокезом

Аца Босанац: Пола пазара сам давао Стефановићу и Папићу, остало делио с Кокезом

5 (5) Београдски угоститељ Александар Кајмаковић (46), звани Аца Босанац, у уторак је припадницима УКП …

МАРИНИKA ТЕПИЋ: Вучић, Мали и власник Курира извели пљачку године – 100 милиона евра! (видео)

МАРИНИKA ТЕПИЋ: Вучић, Мали и власник Курира извели пљачку године – 100 милиона евра! (видео)

5 (5) Српска напредна странка умешана је у пљачку године, власнику Курира Игору Жежељу дала …

Један коментар

  1. Фалиће нам затвора па овај олош треба послати у руднике да раде нешта у животу и да не једу џабе хлеба. Време је!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend