ТУЖИЛАЦ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ и први пут изабран на „фору“: Опет се кандидовао!

ТУЖИЛАЦ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ и први пут изабран на „фору“: Опет се кандидовао!

Актуелни тужилац за организовани криминал Младен Ненадић поново се кандидовао за поменуту функцију, а сем њега на оглас Државног већа тужиоца (ДВТ) пријавила су се још два адвоката. Иначе, Ненадић, који је и сам био адвокат, изабран је први пут 2015. године, а поменути избор обележиле су одређене контроверзе око теста који се полагао.

Како је КРИК својевремено писао, избор за тужиоца за организовани криминал обележиле су бројне нелогичности. Ненадић је те 2015. године (код Вучића) изабран након што је добио 139 гласова посланика у Скупштини, иако се до тада није много тога знало о њему у јавности, односно, готово да је био непознат.

Прва фаза у избору тужиоца било је оцењивање кандидата. Кандидати који нису били тужиоци, из немогућности да се оцени њихов дотадашњи успех, морали су да полажу тест. Управо овај тест је изазвао бројне сумње.

Ненадић је на тесту добио максималних 50 поена, а оно што је бацило сумњу у регуларност теста јесте чињеница да је он те године конкурисао и за тужилачко место у Вишем тужилаштву у Чачку, где је приликом тестирања освојио само 30 поена.

Како је тада КРИК наводио, адвокатица и бивши судија Гордана Божиловић-Петровић рекла је да се повукла из надметања за тужиоца за организовани криминал јер је сумњала у регуларност избора, а потом и изјавила да претпоставља да ће Ненадић однети победу.

„Испоставило се да тест нико није положио сем једног колеге. О томе како је он положио, на који начин – то је дискутабилно питање. Морате да питате Веће тужилаца како је могуће да нису положили и остали који су конкурисали, већ само један кандидат који ће, претпостављам, и бити изабран. У томе нисам хтела да учествујем“, рекла је Божиловић-Петровић својевремено.

КРИК је тада покушао и да путем захтева за приступ информацијама од јавног значаја дође Ненадићевог теста, али до тога није дошло.

Како је наш портал раније писао, по свему судећи, извесно је да ће Ненадић поново добити мандат на функцији тужиоца за организовани криминал. Сем њега, на овогодишњи оглас пријавила су се још два кандидата – Драгана Обреновић и Веселин Станковић.

Подсетимо, јавни тужиоци биће бирани на мандат од шест година, а на фунције би требало да ступе 1. јануара 2022. године.

И после ће Вучић опет да кука да криминал цвета у Србији јер имамо „жуте тужиоце и судије“…

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Погледајте бесни возни парк политичког крила нарко-мафије у Србији! (видео)

Погледајте бесни возни парк политичког крила нарко-мафије у Србији! (видео)

Минуле суботе одржано је Председништво Српске напредне странке. Функционери владајуће партије скупили су се у …

Политичко крило нарко-мафије већ пресудило полицајцима који су ухапсили Kолувију

Политичко крило нарко-мафије већ пресудило полицајцима који су ухапсили Kолувију

Оно што је до пре неколико дана била сумња коју ваља испитати, јуче су постали …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *