Бранко Стефановић, тата министра Небојше Стефановића ФОТО: Медија центар

„Тужилаштво да испита одговорност Бранка Стефановића, државом управља мафијашка хоботница“

4.4
(7)

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић позвао је данас тужилаштво и надлежне органе да испитају одговорност свих умешаних у аферу извоза оружја, на челу са оцем министра унутрашњих послова Бранком Стефановићем, јер „мафијашка хоботница на врху државе узима огроман новац на народној грбачи“ разарајући наменску индустрију.

„Позивам тужилаштво да испита ко је и зашто државном предузећу Kрушик забранио да директно у Јерменију извезе мине у вредности од 7,16 милиона америчких долара, иако је Надзорни одбор Kрушика одобрио тој фирми директан извоз оружја. Приватна компанија је неколико месеци касније добила дозволу за извоз Kрушикових оружја у Јерменију“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Алексић је истакао да цео посао трговине оружја обавља неколико породица блиских врху државе, а њихов главни покровитељ је председник Србије и СНС-а Александар Вучић.

„Тужилаштво мора да испита тачну улогу Бранка Стефановића и свих умешаних, а не да Вучић пресуђује ко је крив а ко не, пошто је разорио све институције“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је Вучић на врху ланца трговине оружјем, а да је испод њега министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који издаје дозволе за извоз и производњу наоружања.

„Међу кључним актерима је и Горан Тодоровић, власник фирме ГИМ, који је са Бранком Стефановићем основао компанију Унитед БГ, а потом се повукао из власништва у тој фирми. Kомпанија ГИМ је 100 пута повећала приходе у последњих пет година, а добит је повећана 1.000 пута“, рекао је Алексић.

Стефановић и Тодоровић су и сувласници фирме „Wорлдwиде цонструцтион анд енгинееринг“, која се налази на истој адреси као ГИМ, што је заправо адреса стана без канцеларија и запослених, односно реч је о „ташна-машна фирми“ преко које се „пљачка народ“, навео је Алексић.

„У послу са оружјем важна је и улога породице Петковић, јер је Немања Стефановић, брат Небојше Стефановића, до пре неколико година био ортак у фирми Дигитал принт са Југославом Петковићем, који је недавно постао директор државног предузећа СДПР. Његов брат од стрица Младен Петковић је бивши директор Kрушика и учествовао је у послу са Јерменијом, а сада је директор Застава оружја“, објаснио је Алексић.

Алексић је рекао да је фирму Милана Суботића Вецтура транс, која је уместо Kрушика добила посао извоза мина у Јерменију, основао Слободан Тешић, који је на потерници неких држава због илегалне трговине оружјем.

Алексић је додао да је ГИМ набавио 49 џипова „Ланд Ровер Дисцоверy“, које је требало да поклони МУП-у, и упитао шта се догодило са тим џиповима и зашто је МУП од ГИМ-а требало да их добије.

„Тужилаштво све мора да испита, уместо што хапси узбуњивача Александра Обрадовића из Kрушика, који је указао на злоупотребе. Са друге стране, прави господар Kолубарског округа и Ваљева је председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић, Вучићев кум, и он одлучује о свему у Kрушику“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је у „Kрушику“ у последњих неколико година запослено 1.000 страначких активиста СНС-а.

„Глишић одлучује о томе шта ће радити директор Kрушика, који ће уговор потписати и коме ће продати наоружање и муницију. У Kрушику ових дана бораве специјални одреди који прегледају рачунаре запослених, притискају и прете да воде рачуна о чему говоре и да не износе податке у јавност“, рекао је Алексић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Отворено писмо Предрагу Кону

4.8 (895) Предраже Коне молим да се уклоните са медија, Ваша неискреност а слободан сам …

Предраг Кон, стручни сарадник компаније Фајзер (фото)

4.7 (77) Нема ту нимало сукоба интереса наши драги суграђани! Па шта вам је људи, …

2 Коментара

  1. Србија је дефинитивно постала НАЈВЕЋИ МАФИЈАШКИ БРЛОГ и ЦРНА РУПА на карти Европе, захваљујући овим „паметним“ СНС МАМЛАЗИМА, а уз свесрдну помоћ ЖУТЕ БАГРЕ која им је трасирала пут и довела их на кормило ове јадне земље. Не треба заборавити ни ЦРВЕНЕ ЂАВОЛЕ који су у свим овим СИЛОВАЊИМА СРБА И СРБИЈЕ имали пресудан утицај било у самосталној власти, а било давањем легитимитета свакој од власти која је до сада ЧЕРЕЧИЛА СРБИЈУ.
    Није ми само јасно КАД ЋЕ ИМ БИТИ ДОСТА !

  2. Nayive firmi koji su na stranom jezoku treba tako i odštampati u tekstu’na latinici, u originalu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend