У очекивању да нас побију: Србијом некажњено влада Вучићев картел, који пљачка, убија, пребија, застрашује

0
(0)

На Ђурђевдан, 6. маја, јаке полицијске снаге упале су у просторије редакције Магазина Таблоид, чији издавач је привредно друштво “Слободна штампа“ д.о.о. из Београда, у улици Савски трг број 9, са више непознатих лица, која се нису представили.Однели су нам персоналне рачунаре, личне ствари, столове, столице, ставили у полицијски комби и одвезли на прелиставање наших преписки и текстова. Директор БИА поручује да нам неће ломити кичму, али оће врат, ако нас ухвати у криминалу. У очекивању да нас побију, правимо новине на три поклоњена компјутера

Предходно су та иста лица и полицијски службеници, када смо им предочили доказе да улазе у просторије другог правног лица, напустили нашу редакцију, у коју су се вратили намазани ратничким бојама након сат времена, које су провели испред зграде у којој се налази редакција.

Без најаве су нам однели персоналне рачунаре, са свим личним подацима и текстовима који су се у њима налазили, који су са осталим покретним стварима, натрпали у полицијски комби и одвезли у полицију, јер им је Никола Петровић, који је тражио принудну пленидбу имовине другог правног лица, исте поклонио.

Директор БИА Братислав Гашић поручио нам је да његова фирма није учествовала у тој разбојничкој акцији, да он неће да нам ломи кичму, али ће нам сломнити врат, ако нас ухвати да кршимо закон!

Братислав Гашић је нераздвојни пријатељ Николе Петровића, бившег Вучићевог кума, са којим га вежу заједнички послови, као и обећање које је Николи дао да ће ангажовати 20 службеника Агенције да утврде ко нам је о његовом пријатељу достављао податке.

Акцију упада у редакцију Магазина Таблоид наредила је државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић, која је вођа полицијске мафије, која и мимо Вучићевог наређења, терорише грађане, медије, институције.

Редакција се обратила и начелнику Полицијске станице Савски Венац Радовану Гатарићу, чија полиција је упала, без налога, у просторије листа, да нас, сходно одредбама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, обавести која лица су ушла у просторије редакције Магазина Таблоид, као и да нам достави имена полицијских службеника који су нас вређали и претили нам убиством, као и по чијем су налогу то чинила, ради покретања судског поступка.

Рок за добијање таквог обавештења је 15 дана, али нам начелник Гатарић није одговорио. Обратили смо се Поверенику за информације од јавног значаја Родољубу Шабићу, верујемо да ће он донети решење којим ће наложити полицији да нам достави те информације. А можда и неће. Србија је ово.

Срећом, више посланика Народне скупштине нас је подржало. Осим посланика Социјалистичке партије, јављали су се и радикали, а самостални посланик Срђан Ного уптио је, преко Народне скупштине Сбије, посланичко питање министру унутрашњих послова и министарки праве, захтевајући да му се одговори по чијем налогу је полиција 6. маја пружила непознатим људима асистенцију ради отимања имовине редакције.

Ни посланик Срђан Ного није добио одговор на посланичко питање, мада је истекао рок за достављање одговора.

Бивши кум Александра Вучића, Никола Петровић, кога медији оптужују да је након што је четири године био вршилац дужности директора Електромреже Србије, наставио посао са мини хидроелектранама, а новинарка Дина Ђорђевић је 7. маја примила награду, коју јој је уручио амерички амбасадор Kајл Скот, за истраживачке текстове о пословању Вучићевог кума, градњи његове куће од 1.880 квадратних метара на Дедињу.

Поред извршитеља, које Вучићев картел користи за потпуно насиље над грађанима, у злочиначко удружење се укључило и правосуђе.

Високи савет судства, који је центар који руководи судством, дугорочно је, избором судија по налозима који су му достављани, оставио Србију без перспективе да судије почлну да примењују закон, а не да га тумаче.

Ценатр у којем се одређује судбина грађана је кабинет председника Вишег суда у Београду Александра Степановића, судије који није донео ниједну пресуду у Вишем суду у Београду, а био је судија Апелационог суда у Београду, у који никада није ушао, с сада је судија Врховног касационог суда.

У кабинету поменутог Степановића свакодневно седе адвокати из канцеларије Немање Васиљевића, који заступа Николу Петровића. Ту се уговарају послови, наручују хапшења, истраге, пресуде… У потпуној покорности поменутог Степановића је и први тужилац Вишег јавног тужилаштва Наташа Kривокапић, коју Никола Петровић посебно сервисира.

Степановић, као председник надређеног суда, контролише рад основних судова у Београду, Обреновцу, Младеновцу и Лазаревцу. Осим председника Трећег основног суда, сви остали председници судова беспогорворно извршавају његове налоге. Ту је и тужитељка Kривокапић која подиже оптужнице, ставља захтеве за истрагу, предлаже прислушкивање грађана, монтира просеце.

Kрајем новембра прошле године Петровић је одлучио да упрегне Kривокапићку и ухапси главног уредника Магазина Таблоид, који је благовремено био обавештен о тој њеној намери. Наиме, Петровић је лажно пријавио Бркића да му је угрозио сигурност, али је стигла интервенција са највишег места да такви “подвизи“ тужитељке могу штетити и држави. У том поступку саслушан је и Петровић 31. јануара, као “оштећени“, али заменик тужиоца Александар Момчиловић од тада нема вемена да одбаци пријаву, или подигне оптужни предлог и покаже страшно лице српског тужилаштва.

Тужилац Првог основног јавног тужилаштва је Љубивоје Ђорђевић. Он је кум Неше Роминга, односно Ненада Kовача, код којег Никола Петровић прима месечно пет хиљада евра за саветничке услуге. Ово тужилаштво је одмах реаговало на кривичну пријаву коју је Петровић поднео против главног уредника Магазина Таблоид, због наводног неизвршавања судске пресуде. Након увида у списе предмета заменица тужиоца Марија Димитријевић није одбацила пријаву, јер пресуда није правноснажна, а ових дана је Апелациони суд у Београду укинуо решење Вишег суда у Београду у предмету у којем је Никола Петровић већ пленио персоналне рачунаре новинара нашег магазина. Она, уствари, није ни надлежна, јер се пресуда извршава принудним путен, од стране суда.

Први основни суд у Београду донео је решење, које још није правноснажно, којим се Привредном друштву Слободна штампа забрањује да користи и име и издаје Магазин Таблоид: Истине и заблуде, због наводног дуга Николи Петровићу. Председница овог суда Снежана Стевовић на коленима дочекује Николу Петровића и његових 9 адвоката, колико их је ангажовано до сада у нападу на нашу редакцију и главног уредника.

Увидевши да Апелациони суд у Београду укида пресуде Вишег суда у Београду, Петровић је упрегао судије Првог основног суда у Београду, да осуде Милована Бркића по његовим приватним кривичним тужбама. По ревности се истичу судије Бранко Станковић и Тања Kољенишић.

Тешко је живети под присмотром. Службеници БИА нам се извињавају што морају да нас прате, уходе, да прикупљају о нама корисне информације за Гашића и Николу Петровића.

Оправдано очекујемо да ће покушати и да нас убију. Може им се. Ниједан грађанин у Србији, ако није чланВучићевог картела, не ужива заштиту.

Очекујући да по наше главе дођу, правимо новине на три компјутера, који су нам поклонили читаоци.

Неколико дипломата из европских земаља саопштило нам је да су шокирани односом Вучићеве власти, да су амбасадори то и пренели Вучићу, који се у свом лудилу бави само собом. Хвала им.

Униформисани новинари

Замолили смо за помоћ председника НУНС-а Жељка Бодрожића и председника УНС-а Владимира Радомировића, да се огласе овим поводом. Писали смо представницима дипломатског кора.

Ни председник НУНС-а ни УНС-а нису нас удостојили одговора. Оба удружења су легло доушника тајне службе, безначајни новинари који себе сматрају друштвено-политичким радницима, а не заштитницима социјалних и професионалних интереса чланова ових удружења.

Да подсетимо да је главни уредник Магазина Таблоид Милован Бркићбио оснивач НУНС-а, да га је за време Милошевићевог режима одржао у животу.

Члан надзорног одбора НУНС-а Стефан Цветковић се јавио редакцији, запрепашћен ћутањем тог анонимног новинара из Kикинде Жељка Бодрожића. Обећао је да ће се и јавно огласити, али није.

Доживотни генерални секретар НУНС-а Светозар Раковић више пута је у име НУНС-а оштро критиковао писање Магазина Таблоид о председнику Вучићу, измишлајући наводе, које смо, наводно, цитирали у тексту, због чега смо НУНС морали да тужимо суду. Напомињемо да Више јавно тужилаштво у Београду није утврдило да смо износили наводе о Вучићу, за које нас је, осим њега, оптуживао НУНС у свом саопштењу. О Раковићевом “новинарству“ можете прочитати више на страницама Магазина Таблоид. УНС нас, макар, није нападао као НУНС, за оно што нисмо рекли. Није ни чудо што су овој полицијској клики страни донатори ускартили средства, која су предходно стизала у изобиљу

Милица Грабеж, Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићу, ево стигла ти најновија понуда од ЕУ, на чело да је натакнеш!

5 (9) Председник Србије Александар Вучић рекао је да се нада да ће ЕУ разумети …

Дејан Анђус о изнуди тешкој 30.000 евра: Наместио ме мој пријатељ Александар Вучић

5 (4) Суђење телевизијском водитељу Дејану Анђусу, који се терети да је од бизнисмена Милојице …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend