У Србији и сиротиња издржава странке!

У Србији и сиротиња издржава странке!

0
(0)

ВОЛЕ странку више него хлеба да једу. Овако би се грубо могао протумачити невероватан потез 48 корисника социјалне помоћи који су за изборну кампању 2012. године уплатили новац партијама. Осим, ако се иза њихових имена не крију тајни финансијери.

„Новости“ су од Агенције за борбу против корупције добиле податке да је међу помагачима Српске напредне странке било 33 људи из најсиромашнијег слоја, док се на листи донатора ЛСВ нашло осам особа које су „на ивици беде“. Има их и на списковима помагача ДС, и то троје. На листи финансијера социјалиста нашла су се два сиромашна грађанина, док је ДСС и Народној партији помогао по један „социјални случај“.

Посебно је занимљиво да социјална помоћ у Србији износи од 7.789 до 17.738 динара у зависности од броја чланова породице, а да су баш они који је примају, на рачуне странака уплаћивали износе од по неколико хиљада па до 50.000 динара! Надлежне институције ни до данас нису реаговале на ове, у најмању руку нелогичности, које је Агенција за борбу против корупције утврдила у финансијским извештајима странака.

У овој независној институцији кажу да су немоћни да реагују у оваквим случајевима:

– То треба да буде посао за надлежно министарство, које треба да уради ревизију прималаца помоћи који су дали новац за странку. Може да се деси да је њима неко дао новац да уплате на рачун, па се можда иза њихових имена крију тајни финансијери. У том случају, ради се о кривичном делу.

Заиста је тешко, тврде у Агенцији, поверовати да неко ко је на ивици беде, од својих малих примања одваја за странку. Зато сматрају да је држава дужна да провери да ли је онима који могу да издвоје донације за партије заиста и потребна социјална помоћ или да пронађу оне који су се сакрили иза њихових имена.

ГУБИТАШИ ПОМАГАЛИ КАМПАЊУ

Нису само сиромашни грађани помагали партије, већ и предузећа која су губиташи. Износи који су они давали за изборну кампању су вишеструко били већи од зарада. Неке од фирми су биле у минусу, процесу ликвидације, али се и поред тога појављују на списку финансијера који су уплаћивали новац на рачуне странака. Овим неправилностима у извештајима о трошковима странака бавиће се суд.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Како ће Синиша Мали сам себи да контролише порекло имовине?!

Како ће Синиша Мали сам себи да контролише порекло имовине?!

3 (2) „Министар Синиша Мали биће прва особа која ће се наћи на удару новог …

Полицијска станица Вождовац штанцовала дозволе за оружје за банду Веље Невоље

Полицијска станица Вождовац штанцовала дозволе за оружје за банду Веље Невоље

5 (1) После хапшења Вељка Беливука, познатијег као Веља Невоља, осумњиченог за убиства и његових …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend