fbpx

Учитељ из Ужица школску годину почео штрајком глађу

5
(2)

Ужице – Несвакидашња слика испред Основне школе „Слободан Секулић“ у Ужицу. Тридесетосмогодишњи учитељ Златко Цвијовић, одлучио се на радикалан потез. Он штрајкује глађу како би скренуо друштву пажњу на себе и на свој проблем.

Наиме, Златко је дванаест година радио на замени у ОШ „Слободан Секулић“ као учитељ, наставник математике, физике, библиотекар… Од 01. септембра он је остао без посла јер је како каже пре двадесетак дана дошао учитељ који је добио радно место у ОШ „Слободан Секулић“ на Љубањама у издвојеном одељењу које се отвара ове године. По његовом мишљену он би требао да буде примљен на то радно место јер ипак дванаест година ради као замена у школи.

По ономе што смо видели на лицу места, Златко има велику подршку колега из школе. Они за њега имају само речи хвале, како доброг човека тако и доброг педагога.

О овом проблему разговарали смо и са директором ОШ „Слободан Секулић“, Александром Урошевићем. Он је за наш портал изјавио да све функционише по плану и програму за наступајућу школску годину, како у школи у Kрчагову тако и у ИО на Љубањама. За Златка, има само речи хвале и истиче да су искључиво критеријуми одлучили о примању другог учитеља на то радно место.

Ужице Огласна Табла

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

На Сајму поново морали да прете штрајком глађу да би коначно после две недеље добили резултате тестирања

5 (4) Група од, како кажу, њих 65 међу смештенима у Сајму, навела је за …

Пензионерка ПKБ-а штрајкује глађу испред кабинета Вучића

5 (1) Пензионерка Пољопривредног комбината Београд (ПKБ) Рајка Мељник започела је штрајк глађу испред кабинета …

Један коментар

  1. Какви критеријуми, лопове један! Човек вам је добар био да 12 година ради тај посао, и са њим сте били „задовољни“, а сад по „критеријумима“ примате неку битангу преко везе.
    Олошу један партијски! Како ли ћете опет намештати изборе, бандо једна, да поштене и способне избаците из рада, понизите, и протерате из Србије!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *