Велимире Илићу, коме је друмска мафија доносила покраден новац у кесама у зграду владе?

0
(0)

Објављујемо транскрипте прислушкиваних разговора шефа „друмске мафије“ Милоша Недељковића, који доказују да је министар Велимир Илић знао за милионску пљачку путарина

ВЕЉО, БАТО, пази шта причаш… БИА прислушкивала и разговоре Бранка Јоцића, директора „Путева“

Транскрипти прислушкиваних разговора припадника „друмске мафије“ који током суђења треба да буду емитовани у Специјалном суду доказују да је министар Велимир Илић одобравао милионску крађу путарина!!!

Јоцић: Лажете!

Актуелни директор „Путева Србије“ Бранко Јоцић демантовао је за Б92 постојање оваквих транскрипата.
– Не, лажете, као и све до сада што сте лагали. Никада са Милошем Недељковићем нисам причао – рекао је Бранко Јоцић.

Из разговора Милоша Недељковића, бившег финансијског директора „Путева Србије“, са Бранком Јоцићем, генералним директором ове фирме, и још неколицином колега очигледно је, наиме, да је министар Илић мафијашима давао упутства како да се понашају и обавештавао их о томе како напредује полицијска истрага!

Засад није извесно када ће ови транскрипти бити емитовани у суду, јер одбрана окривљених тражи њихово изузеће из поступка, пошто „лица која се у њима помињу нису предмет истраге“. Адвокат одбране Драгољуб Ђорђевић потврђује да су ови транскрипти „апсолутно аутентични“, али напомиње да би они требало да буду предмет нове истраге.

Велимир Илић: Намештаљка!

Министар Велимир Илић јуче је изјавио да никада није имао ништа са „друмском мафијом“:
– Сто пута сам рекао и опет понављам, немам ништа, нити сам икада имао ишта са тим мафијашима! Па, Влада у којој сам ја био министар је њих похапсила и отерала у затвор. И сад, после свега, ја мафијаш?! Као, причају људи?! Па, људи причају свашта преко телефона! Немам ја шта да кријем, стојим на располагању надлежнима да испитају све сумње које се појављују. Све је то чиста лаж и намештаљка! – поручио је Илић.

Генерални директор „Путева Србије“ Бранко Јоцић, пак, тврди да су ови транскрипти лажни, али не уме да одговори на питање како је могуће да су лажни транскрипти уврштени међу валидне судске доказе.

Пресс преноси део транскрипата разговора бившег финансијског директора Милоша Недељковића, шефа „друмске мафије“, који се тренутно налази у бекству, са колегама умешаним у малверзације. Ради бољег разумевања, треба знати да су непосредно пре ових разговора мафијаши добили информацију да полиција истражује њихове активности због чега су се добрано успаничили.

15.11.2005.
Време: 9.51

Драгојловић (Милојко Драгојловић, шеф Одељење за наплату путарине у „Путевима“): Каже магарац да су биле, овај, велике малверзације у наплати путарине и злоупотребе и да је он комплетан предмет предао Јавној безбедности и да је неко то заташкао (Драгојловић мисли на бившег шефа тајне полиције Горана Петровића, који је тих дана у бањалучким „Независним новинама“ прозвао „друмску мафију“, прим ур.)…
М. Недељковић (заменик директора „Путева“): Нек’ баљезга, кажи му, ја бих, мислим, шта ме брига ко шта прича, разумеш…
Драгојловић: Само сам хтео да ти кажем да нас спомиње човек…
М. Недељковић: Будала, бре. ‘Ајде.

ЛДП тражи оставку Коштунице!

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић затражио је да премијер Војислав Коштуница поднесе оставку, јер су „транскрипти телефонских разговора везани за процес против ‘друмске мафије’ јасан доказ корумпираности његове владе“.
– Потврђују се наводи да је министар Велимир Илић заправо део организованог криминалног удружења названог „друмска мафија“. Чињеница да поред чврстих индиција о умешаности истрагом нису обухваћени он и његов сарадник Бранко Јоцић јасно указује на мешање извршне власти у рад судства – каже Јовановић.

15. 11. 2005.
Време: 21.14

Дрињаковић (Душан Дрињаковић, помоћник генералног директора „Путева“, блиски рођак Велимира Илића): Сад ме звао Вељо, па реко’…
М. Недељковић: Шта каже Вељо?
Дрињаковић: Рек’о Вељо да се смиримо, да ништа не дижемо фрку, данас су они имали ванредну седницу Владе, знаш…
М. Недељковић: Добро.
Дрињаковић: Њему је Јочић рекао, овај министар полиције, не јуре нас, јуре Чумета… Значи, рек’о је да ништа ми, нормално радимо и све…

15. 11. 2005.
Време: 21.14

М. Недељковић: Е, види, сад ми се јавио Веља.
Јоцић: Да?
М. Недељковић: И рекао да ово није против нас, него против неких других људи, знаш… И да само будемо мирни и да ћутимо, знаш… Казао је: „Само будите мирни и нема никаквих проблема против вас“.
Б. Јоцић: Да, да.

26. 11. 2005.
Време: 9.28

М. Недељковић: Каже, 150 агената је било укључено, као, све су они били похватали, они једачи к….а и одједном је све престало и ништа се… И шта ће да раде они?… Све то прича на телевизији, бре!… Зар ја да им бришем сузе по целом путу, бато?
Гвозденовић (Контролор наплате путарине): Добро је, добро је, ћути… Реклама за „палома“! (смех)
М. Недељковић: У п…. м…., тол’ко их није било ни против усташа, мајку му!

 

ПРЕСС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Звонко Веселиновић, Милан Радоичић и њихови пословни партнери приватизацијом три предузећа до уносног посла за ЕПС

4.8 (5) Бизнисмени са севера Kосова Звонко и Жарко Веселиновић и Милан Радоичић, заједно са …

ПАМЕТНИ СРЕДИО! Етихад за 49% Ер Србије платио 40 милиона €, па сада продао Србији 31% за 100 милиона €

4.5 (11) Србија је 2013. године, компанији „Етихад“ из Уједињених Арапских Емирата продала 49% удела …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend