Влада напредних идиота у тајности формира предузеће „Аеродроми Србије“

0
(0)

Удружени синдикати Србије „Слога“ осуђују намеру државе да на крајње бахат начин преузме нишки аеродром „Констатин Велики“ од града Ниша и уједно позивају премијерку Србије Ану Брнабић да одговори јавности да ли је у плану владе коју представља оснивање и формирање државног предузећа под називом „Аеродроми Србије“, наводи се у саопштењу овог синдиката.

„Због читаве тајности око уговора о концесији Аеродрома ‘Никола Тесла’, оправдано сумњамо да ће то државно предузеће служити искључиво као гарант француском концесионару да у наредних 25 година држи монопол у оквиру услуга авио превоза путника и робе“, пише у саопштењу.

Како наводе, према сазнањима која имају, то предузеће би требало да обједини све мање аеродроме широм Србије који би могли у наредном периоду да се развијају на основу „лоу кост“ компанија.

Овим би се обједињено под надзором државе угушила свака даља перспектива да се мали аеродроми попут нишког „Констатина Великог“,“Лађеваца“ код Краљева, „Пониква“ код Ужица, Вршца и других места развијају на основу јефтиних услуга и летова.

Највећу штету ће трпети грађани Србије који тренутно имају прилику да се значајно јефтиније возе у односу на националног превозника и високих аеродромских такси.

„Уједно тражимо јасан и прецизан одговор шта ће бити са радницима Аеродрома ‘Никола Тесла’ у Београду, њих 2000 стално запослених, будући да нови власник Венси у Лиону има аеродром сличног капацитета попут београдског кога опслужује свега 350 стално запослених радника“, стоји у саопштењу „Слоге“.

Како кажу, од премијерке очекују одговор уз упозорење да „добијање страначких гласова на изборима не представља и бланко дозволу за нетраспарентно управљање државном имовином по личном нахођењу и у некаквој тајности далеко од очију јавног интереса“.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић кабинет је легло системске корупције и криминала који изнутра као паразит изједа Србију и народ

5 (5) Чланица Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић изјавила је да Савет прикупља …

Напредна фукара задужује Србију за милијарде евра како би шиптарским терористима направила аутопут и железницу

3 (2) Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да још никаква помоћ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *