Влада Србије нема податке о летовима сопственог авиона до Скијатоса

5
(1)

Генерални секретаријат Владе Србије не поседује податке у коју сврху је коришћен државни авион за летове до Скијатоса и Kартагине. Министар трговине Расим Љајић рекао је за Н1 да је он ванредно путовао у Kартагину на сахрану председника Туниса Беџија Kаида Есебсија.

„У вези за Вашим захтевом за приступ информацијама од јавног значаја који сте јуче, 15. августа 2019. године упутили електронском поштом председнику Владе, овим Вас обавештавамо да Генерални секретаријат, као стручна служба Владе, не поседује информације које сте тражили, односно не поседује податке у коју сврху је коришћен државни авион за летове до Скијатоса у Грчкој 15. и 16. јула 2019, као и податке у коју сврху је коришћен државни авион за лет за Kартагину у Тунису 27. јула 2019. Следствено томе, и остали тражени подаци нису познати Генералном секретаријату“, наводи се у одговору Генералног секретаријата на упит Н1.

Генерални секретаријат Владе нас је упутио да податке о летовима државног авиона затражимо од Авио-службе Владе.

По објављивању одговора Генералног секретаријата, телевизији Н1 јавио се министар трговине Расим Љајић који нам је рекао да је он 27. јула државним авионом ванредно путовао у Kартагину, на сахрану председника Туниса Беџија Kаида Есебсија.

Подсетимо, државни авион у власништву Владе Србије почетком месеца летео је у турску Анталију двапут, најпре петог, а потом 12. августа, оба пута се враћајући у Београд истог дана.

Шеф рипломатије Ивица Дачић казао је да је он путовао у Анталију, на састанак са турским министром Мевлутом Чавушоглуом, са којим се, међутим, сусрео дан пре поменутог лета – 11. августа.

Међутим, списак летњих летова чланова Владе Србије на егзотичне дестинације ту се не завршава. Средином јула, државни авион летео је директно на грчко острво Скијатос, путовање за које, барем на сајту најчешћих путника из Министарства спољних послова, нема никаквог писаног трага.

Н1 Београд

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

АИРБИА летела на 11 међународних летова у задњих 20 дана!

0 (0) Авион који је без тендера купила БИА а за потребе председника Србије Александра …

БИА купила авион за Вучића којим управља цивилна посада АИР ПИНК?!

0 (0) Сузана Васиљевић, саветница за медије председника Србије Александра Вучића, каже за Данас да …

Један коментар

  1. Коментар Владе:
    У одговору на ваше питање уредно вас обавештавамо да је поменити авион стелт летилица, познатија као „невидљиви“. Из овог разлога ви ћете разумети да је авион летео, али пошто је невидљив ми га нисмо могли уочити, па вам самим тим не можемо рећи ни где је слетео. Како се не види ни на радарима, ми у ствари и не знамо где је он сад.
    Хвала на питању и изволите се обратити нсшој служби која вам као и увек стоји на располагању за сва ваша будућа питања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend