Друштво

“Власт влада триковима и агресивном пропагандом”

Социолог Загорка Голубовић изјавила је да реконструкција Владе неће донети ништа добро Србији и да садашња власт не може извући земљу из шкрипца у ком се налази, јер “влада” искључиво агресивном пропагадом и триковима.

“Не очекујем да ће ова влада успети да нас изведе из шкрипца у који све више и више упадамо и све мање и мање имамо демократска обележја”, рекла је Загорка Голубовић.

Коментаришући реконструкцију Владе и најаву доласка страних стручњака као саветника, она је рекла да идеја да бивши директор ММФ-а Доминик Строс-Кан буде саветник није само глупа и смешна, него и жалосна.

“Он је изгубио важна места због свог понашања и себе дискредитовао, а ми хоћемо њега да доведемо да нама помогне”, рекла је она и додала да је за њу идеја да Строс-Кан саветује власт доказ да “ова влада такозваном реконструкцијом може да направи само још горе ствари”.

Она је оценила да “садашња власт ‘влада’ искључиво агресивном пропагандом” – пропагандом о прогону тајкуна, исправљању грешака приватизације и расту привреде.

Загорка Голубовић каже да се тајкуни и даље несметано умножавају и да је о прогону тајкуна само вербално реч, а да стварно нема речи ни о прогону, ни о кажњавању.

“Највећи трик којим је ова власт освојила грађане је обећање да ће исправити грешке приватизације”, рекла је Загорка Голубовић и додала да власт не само да то није учинила, већ наставља да ради на приватизацији предузећа која су се изборила током времена да не подлегну катастрофалним резултатима погрешне приватизације.

Она је као пример навела зрењанинску Југоремедију која се годинама, после неуспешне приватизације, борила да остане у власништву радника, а сада је ова влада успела да то поништи и да тзв. бољом приватизацијом настави да уништва ту фирму.

“Толико се бучно говори да ће се грешке приватизације исправити а ефекат је да су сви ухапшени који су проказани као виновници те погрешне приватизације пуштени да се бране са слободе, укључујући и Мирослава Мишковића”, рекла је Загорка Голубовић и додала да верује да ће они проћи као људи који немају кривице.

“Власт је обећала да ће исправити погрешну приватизацију, а испод жита се показује да та партократска влада присваја и друштвена и државна предузећа на један веома агресиван, арогантан начин, тврдећи да је то најбољи начин да држава да боље резултате”, рекла је она.

Власт стално говори да ће унапредити привреду, а у стварности је, како је рекла, све већи број угашених предузећа или предузећа у стечају која ће бити угашена, а самим тим увећава се број незапослених и оних који остају без средства за живот.

Загорка Голубовић је навела да је образовање једна од најслабијих тачака не само ове владе, него и свих бивших влада, као и да су увек за министре просвете бирани “најслабији људи”. За школски систем је рекла да је испод нивоа школства из 80-их година.

“Садашња влада је обесмислила или иде све више ка обесмишљвања демократских циљева, демократских облика постојања, нарочито када је реч о култури, али и о економији и у неким стварима испод Милошевићевог систем”, казала је Загорка Голубовић.

 

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!