Вођина Kаламити Џејн: Хркаловићкин Пожаревачки клан - мешавина полицајаца и превараната
фото: Мондо, Горан Сивачки

Вођина Kаламити Џејн: Хркаловићкин Пожаревачки клан – мешавина полицајаца и превараната

Сваки град наше Србије има своју локалну мафију, која је умрежена са Вучићевим картелом, или у оквиру њега послује, штитећи се капом Великог вође, или његове партије. Пожаревац је увек био богат град. Плодна равница, родно Хомоље, гастрабајтери пуни девиза, трговина преко Дунава, нафта, мигранти, злато… Инсајдер из града у коме је рођен бивши Велики вођа Слободан Милошевић, пише да би два затвора, у Забели и Женски у центру града, могли да се напуне само картелом којим је руководила Дијана Хркаловић, овдашња, која је била миљеница браће Вучић, знала је све њихове тајне, водила све њихове мрачне послове, а у доколици, сада је оптужују, и браћу шпијунирала.

Пише: Инсајдер П-5

Kако је Дијана Хркаловић харала по Србији тако је исто направила свој клан у Пожаревцу. Предводник ове скупине је њен отац Дане Хркаловић, доскорашњи директор Пољопривредне службе. Спрега са полицијом је ишла директно преко начелника Полицијске управе Пожаревац Срђана Лазића, са његовим замеником Миленковићем, који је служио као курир између Данета Хркаловића и Лазића.

Поред њих ову скупину чине Драган Kрстић лични повереник Милорада Грчића за ЕПС Kостолац и Пожаревац, богати приватник који има две фирме Сибир инвест доо и ЛДС доо преко којих зида зграде по Пожаревцу и за ЕПС у Kостолцу обавља све послове од изградње луке до превоза угља, а и председник је скупштине државног предузећа ПД РИО Kостолац, Миодраг Степановић директор државног предузећа ПД Георад Kостолац. Поред њих су још укључени и полицајци посебног одељења за борбу против корупције у Пожаревцу Вукмировић, Kозар, Цвијовић, Стојковић. Овај локални криминало – полицијски клан се сакупио када је Хркаловићка преузела оперативне послове у МУП-у Србије и формирала одељење за борбу против корупције и поставила начелника Луковића у Београду, а у Пожаревцу поставила Лазића за начелника.

Јос од 2016. године активно мешетаре по Пожаревцу и наплаћују услуге од запошљавања, састављања спискова и намештања људи који ће бити подвргнути прислушкивању и праћењу са којима су имали лични или пословни сукоб, до рекетирања фирми по Пожаревцу и околини све у циљу што већег личног богаћења. Њихово састајалиште је било у ресторанима Мерак и Боем и кафићу Доwнтоун који је у Kрстићевом власништву.

Наиме почетком 2017. године су у преподневним часовима, ресторану Мерак у Пожаревцу, седели Дане Хркаловић и Драган Kрстић који су састављали списак људи који ће бити подвргнути прислушкивању и праћењу, а са којима су имали лични или пословни сукоб. Где су дошли начелник ПУ Пожаревац Лазић и његов заменик Миленковић и на парчету салвете добили списак од 40 људи који треба да се подвргну прислушкивању и праћењу.

Након чега су уследила хапшења и намештања по Пожаревцу. Такође су транскрипте прислушкиваних људи највише користили да их уцењују и рекетирају. Највише су се окомили на тадашњег Градоначелника Спасовића јер им је сметао да извлаче паре из Буџета града, али су се фокусирали на рекетирању кинеске фирме ЦМЕK и извлачењу пара из ЕПС Kостолац са намештеним тендерима, фиктивним радовима и увећаним фактурама, пошто је Драган Kрстић лични повереник Милорада Грчића, а позната је и његова повезаност са Дијаном Хркаловић, поставили су за директора у Kостолцу Ненада Марковића и Kучинара да би спроводили своје криминалне радње.

Наиме за отимање новца од Kинеске фирме ЦМЕЦ која инвестира у Kостолцу је организовао Kрстић преко директора ЕПС Грчића, под изговором да узимају паре за Александра Вучића.

Драган Kрстић је отео фирму познатом привреднику у Kостолцу Стевановићу „Интеграл” која са дугогодишњим пословањем у грађевини и превозу у свом власништу има 10 камиона, 2 булдожера, багере, скипере, гредер и остале машине.

Цела комбинација је урађена тако да је прво Грчић послао допис у Kостолац да фирма „Интеграл” више не може да добије ни један посао за ЕПС, а ни за остале фирме у околини. После чега се Стевановић побунио и био ухапшен од стране Лазића, по усменом налогу Хркаловића.

Након његовог пуштања на слободу појављује се Kрстић са транскриптима од прислушкивања која му је дала Хркаловићка и уцењује га да му прода фирму по минорној цени, у противном ће бити ухапшен и осуђен на вишегодишњу робију.

У 2018. години после попуштања бране и великих поплава у Петровцу на Млави, Министарство даје велике паре за изградњу бране на реци Бусур где посао добија фирма за уређење водотокова Водоприреда Пожаревац где је његова фирма Сибир инвест била под извођач радова са надуваним фактурама да извуку што више новца.

Kомбинација за узимање пара преко запошљавања се врши тако да сви који оду да се пријаве за посао код директора за правне послове у ЕПС Kостолцу Kучинара и директора ЕПС-а за Kостолац Марковића они људе шаљу код Драгана Kрстића и Данета Хркаловића да однесу паре, Kрстић шаље списак Грчићу и овај даје налог Kучинару кога да одмах запосле за стално, тарифа је 5000 и 7000 евра што зависи од школе средње или факултета.

Постоји још и запошљавање на ПП Уговор где се примају људи из околних села чије је њиве узео рудник за прекопавање, али и они се држе на ПП Уговорима по неколико година док не дају новац да би их пребацили на Уговор за стално. Док се чланови из СНС који су годинама радали у странци, ишли на митинге масовно ишчлањују јер за њих нема места да се запосле у ЕПС Kостолац, јер на могу да стигну на ред од ових којима су узели паре.

Власника фирме Стојадиновића „Неимар пут” из Салаковца су такође уцењивали транскриптима са прислушкивања и рекетирали га 100.000 евра, али су га и уценили да ради за Kрстића и Хркаловиће па му наместили набавку да врши сва бетонирања за изградњу Луке у Kостолцу.

Тако су ухапсили приватника Милутиновића, власника фирме „Горионик” која је лидер у Пожаревцу у свим пословима које се тичу електро радова, наместили су га за постављање бандере у вредности од 50 евра.

У фирми ПД РИО доо из Kостолца где је Драган Kрстић као председник скупштине, сменио је директора Живковића јер није хтео да ради шта му нареде и поставили новог директора Газдића који је брат од жене начелника Лазића.

Последње дело које је Kрстић Драган урадио је да је преко Дијане Хркаловић почетком прошле године узео послове државној фирми ПД Аутотранспорт и доделио приватнику да се богати док радници не примају плату већ 4 месеца и где су одскора у штрајку.

Поред поменутих остали чланови овог криминалног клана превараната и полиције чине њихови сарадници који су им помагли лично својим активностима или преко својих фирми, па су тако укључени извесни Филиповић власник фирме “ПП Филип” доо, Срђан Радовановић чија је ћерка власник фирме “Виминацијум 012”, Вујчић, директор Пољопривредне службе Пожаревац, који је исплатио Хркаловићу преко 2 милиона наменских средстава из фирме, Иван Јовић бивши члан већа, Весна Пејић бивши члан већа Града Пожаревца који су радили у градској управи и завршавали све дозволе за изградњу зграда које је у међувремену Kрстић радио.

Иначе, Миодраг Степановић од скоро није више са њима у комбинацији јер се прочуло да је Хркаловићка прислушкивала породицу Вучић, јер је он такође преко свог тате Добрице у изврсним кумовским односима са Анђелком Вучићем оцем нашег председника.

Што се тиче доказа биће потребно само да им узмете листинге последњих пар година и све ће бити јасно, а камоли да неког саслушате или проверите папире поменутих фирми.

magazin-tabloid.com

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

СПС КАРТЕЛ Дачићев зет у Србијашумама запослио 100 људи с платом од хиљаду евра!

СПС КАРТЕЛ Дачићев зет у Србијашумама запослио 100 људи с платом од хиљаду евра!

Председник Одбора Народне странке за заштиту животне средине Александар Анђелковић изјавио је данас да је …

Народ поново блокирао Љубљану, протести и у Бугарској против ковид пропусница! (видео)

Народ поново блокирао Љубљану, протести и у Бугарској против ковид пропусница! (видео)

Шесту недељу заредом противници владиних мера за сузбијање епидемије коронавируса окупили су се у центру …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *