Имам плату 28.000 динара, половину дајем извршитељима! ОД ЧЕГА ДА СЕ ХРАНИМ?

Имам плату 28.000 динара, половину дајем извршитељима! ОД ЧЕГА ДА СЕ ХРАНИМ?

Извршитељи за вратом великом броју грађана, а најчешће се ради о дуговањима од зеленашких кредита које су Банке давале људима упркос малој шанси да је одплате.

– Имам плату 28.000, половину дајем извршитељу, да би после добила још два решења за још два извршитеља, одакле ја да храним своју децу – јавила се Београђанка Јелена јецајући, у уживо програм на телевизији Хепи.

Ноћна мора са извршитељима настала је због дуга за струју. Јелена је навела да је самохрана мајка и болује од епилепсије:

– Док сам радила, имала сам плату 28.000 динара, у јануару сам добила отказ.

-Од чега ја сада да живим. Струја која ми редовно стиже, и коју редовно плаћам, одлази на утужени дуг.

– Имам ћерку од 17 година, она иде у школу, а друга ћерка од 20 година ради за минималну плату, од које сада живимо. Срећом, увек се нађу људи да помогну, да преживимо.

-Станујем у наслеђеном стану од оца, који је урушен, и за који се плашим да могу извршитељи да ми узму – навела је Јелена.

Гости у програму су рекли да се по измени закона, непокретности не одузимају ако је дуг мањи од 5.000 евра, а онда јој предложили решење за тешку финансијску ситуацију – написаће записник о немаштини, (с обзиром да је незапослена и има децу) како би се случај обуставио и тај записник предати комори јавних извршитеља, да би извршитељи поступили у складу са законом.

Извршитељи су добили своја олашћења од стране СНС то јест Александра Вучића, а у прошлости је полиција спроводила овакве процесе.

Извор: Newsflash.rs

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

"Путеви Србије", "ЕПС" и "Инфраструктура железница" крше јавне набавке и добијају огромне субвенције, направили штету од око милијарду евра

“Путеви Србије”, “ЕПС” и “Инфраструктура железница” крше јавне набавке и добијају огромне субвенције, направили штету од око милијарду евра

„Путеви Србије”, „Електропривреда Србије” и „Инфраструктура железница” су начинили неправилности у спровођењу тендера и направили …

Како је Етихад „измузао“ стотине милиона евра из Ер Србије

Како је Етихад „измузао“ стотине милиона евра из Ер Србије

Одмах након што је престолонаследник Уједињених Арапских Емирата, шеик Мухамед бин Зајед за готово упола …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *