fbpx

Војни и полицијски синдикати: Нећемо да будемо оруђе режима

0
(0)

Безбедносне службе Србије, односно Војска Србије и МУП Србије, политички се злоупотребљавају, а то је достигло врхунац у тренутној кампањи за београдске изборе, могло се чути на конференцији за медије Вељка Мијаиловића и Новице Антића, председника репрезентативних Полицијског и Војног синдиката Србије.

– Пре неколико дана полицајци на Чукарици су по закону хтели да легитимишу активисту једне странке на штандовима, али је тај активиста није желео да се легитимише и опирао довођењу у Полицијску станицу. Уместо да буде он буде приведен, полицајац који је желео да га легитимише је позван на разговор и цела акција је обустављена. Никада лошији односи нису били у српској полицији, где су полицајци деморалисани, гледају како воде криминалистичке истраге, а онда се тим предметима са доказима губи траг – каже Мијаиловић.

И Антић се осврнуо на недавни инцидент са капетаном Војске Србије.

– Активиста СНС-а је скочио на леђа капетану војске, јер је хтео да узме списак, где је видео своје име и име његове породице. Ко активистима партија даје спискове људи. Људи на власти су на све спремни, али оно што војнике највише боли јесте што нас је председник државе Александар Вучић назвао насилницима и битангама – додао је Антић.

Оба председника синдиката су се сложила да ће се одупрети покушајима политизације полиције и војске, те да ће се борити да све безбедносне службе раде искључиво по закону.

Б. Ђокић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићевом злу треба се супротставити свом снагом, без рукавица: Зуб за зуб, око за око

5 (17) Александар Вучић је највеће зло које је погодило Србију. Нанео је несагледиву штету …

Србија је најкорумпиранија држава у Европи

5 (6) Чланица Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић изјавила је да „након осам …

3 Коментара

  1. Kasno Marko na Kosovo stiže ! Sad ste se setili …

  2. Spomenko Gostić je za vas pojam, u svakom pogledu !!! O liku i delu DIV JUNAKA čitajte na https://www.srbijadanas.net/decak-na-braniku-otadzbine/ !!!
    Vi, salonski troguzi, ste dežurni amortizer evidentnog nezadocoljstva, jer vama NE VERUJU ni vaše kolege …

  3. У Синдикату Вељка Мијаиловића нема све укупно десет чланова и само млати празну сламу, јер узбуњује јавност у корист Црногораца , а против Србије и регуларно изабране власти изабране на изборима вољом грађана Србије . Ова мутивода и млатислама од човека , само покушава да изазове неред на улицама , за шта је вероватно и награђен од црногорско- америчких кадрова , да изазива хаос на улицама , скривен под некаквом заставом полицијског Синдиката . Полицијских синдиката има и превише и сви они на прсте једне руке могу да изброје чланство , јер часни и поштени припадници полиције , нису толико наивни , ни лаковерни да наседају на марифетлуке , корупцију итд , лица за којим не би ни кожа кренула , а камоли часни и поштени Србски полицајци . Никако да схвате да су Србија и Црна Гора сада две државе и да би требали “ Милови синдикалци “, да се врате у камењар , а не да праве буне у туђем дворишту по нечијем налогу . Срећом Србијански полицајци су се углавном определили за два репрезентативна синдикада и то НСП или НСПС где је чланство многобројно , те би пред медијима искључиво та два најбројнија Синдиката могли да дају озбиљне изјаве , а не тамо неки Вељко , звани “ Миловић штек “ , саморекламер и камењарски синдикалац .
    ( http://nsp-policija.org.rs/optuzbe-za-korupciju-na-racun-veljka-mijailovica-iz-pss)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *