Вучић не престаје да ЛАЖЕ! Што агитујеш онда по странци да не буде парламентарних избора? Прпа?

0
(0)

БЕОГРАД – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је данас да се нада да неће бити потребе за расписивањем ванредених парламентарних избора, али да ће се, уколико до њих дође, најмање обрадовати они који их траже.

„Да ли ће бити ванредних избора – најмање волим да одговарам на то. Изборима се баве најчешће неки у опозицији, који о томе воле да причају пред новинарима, а ‘бога моле’ да до ванредних избора не дође”, казао је Вучић новинарима у парламенту.

Он је објаснио да има много ствари које Влада Србије треба да уради и да се пре свега води мишљу како да се поправе ствари у земљи.

„Надам се да их (ванредних избора) неће бити и да неће бити потребе за њиховим расписивањем, а ако до њих дође, нисам сигуран да ће ти који их толико траже бити обрадовани због тога, ни самим расписивањем, а поготово не њиховим режултатима”, поручио је Вучић.

Одговарајући на питање о предстојећем поновљању локалних избора на неким изборним местима на Косову и Метохији, Вучић је рекао да очекује већу излазност на поновљеним изборима у Косовској Митровици, али је додао да је одлука о томе на нашем народу који тамо живи.

„Сматрамо да је веома добро да изађу – веома добро за њих”, рекао је Вучић, додавши да ће Београд поштовати сваку одлуку Срба на Косову.

Он је, међутим, рекао да не разуме нападе и критике које стижу ових дана и од оних који се залажу за изборе, али и оних који позивају на бојкот.

„Да ми држе предавања они са 800 освојених гласова, а ми смо освојили више од 20.000, то није лако разумети”, рекао је Вучић.

Разговор са новинарима био је повод и за осврт на ситуацију око власти у Београду, а Вучић је најавио да ће у понедељак или уторак бити одржана седница Владе Србије на којој ће бити донета одлука о привременом органу управе у престоници.

Он је рекао да „не разуме нервозу појединих људи” и да је ваљда свима у интересу да се нађе најбоље решење за Београд.

Новинари су од вицепремијера тражили и коментар почетка суђења власнику „Делте” Мирославу Мишковићу, и он је поручио да је уверен у ефикасност и независност српског правосуђа и да ће суд и у случају Мишковића донети независну одлуку.

Вучић је, упитан да ли се зна колико коштају адвокати које је ангажовао Мишковић, рекао да му није познат тај податак, али да вероватно коштају много, јер је реч о некима од највећих светских имена.

„Ако он мисли да на тај начин може да се изврши притисак на правосуђе, ја не верујем у то”, рекао је Вучић, и нагласио да ће суд независно донети одлуку.

„Ми смо поносни на чињеницу да не кријемо ништа, добродошли људи изволите, присуствујте, чујте оптужницу, чујте одбрану, али суд ће донети одлуку”, рекао је Вучић.

Он је навео да би људи у Србији вероватно више волели да је тај новац уложен у изградњу обданишта и школа.

Вучић се овом приликом накратко осврну и на економску ситуацију у земљи, изразивши очекивање да ће крајем 2014. или почетком 2015. године грађани видети јасније резултате онога што влада данас ради, пре свега кроз неупоредиво бољи животни стандард.

Он је рекао да се у појединим реформама које се сада предузимају касни и до двадесет година, јер многи који су били у владама пре ове нису хтели да спроводе реформе како не би губили политичке поене.

„Ми ћемо наставити са реформама без обзира на све препреке, а наш циљ је нормална и пристојна Србија, са здравом економијом и привредом”, рекао је Вучић.

Одговарајући на питања новинара у вези са критиком извршног директора Канала Н1 Брента Садлера на садржину нацрта закона о електронским медијима, Вучић је рекао да Садлер не разуме баш сасвим разлику између нацрта, предлога закона, закона у процедури…

Он је објаснио да Србија поштује европске норме у области информисања и да ће, у складу са тим нормама, бити направљен предлог закона о електронским медијима.

Вучић је рекао да нема ништа против критика, да свако на то има право, али и поручио да је оно што се налази у нацрту закона преписана норма из европског законодавства.

„Ако се и то некоме не свиђа, онда стварно не знам о чему се ради”, рекао је Вучић који је напоменуо да је са Садлером разговарао пре око два месеца и да он тада није имао ниједну примедбу.

„Чини ми се да није случајно изабран дан када неки износе своју одбрану пред Специјалним судом да се са таквим идејама изађе”, рекао је Вучић и додао да нема ништа против ни да неко финансира поједине ТВ канале у Србији, и да је чак боље инвестирати у тако нешто, него у неке ствари које одлазе ван земље, као што су скупи адвокати.

Извршни директор Канала Н1 и дугогодишњи дописник ЦНН-а Брент Садлер оценио је да Влада Србије нацртом закона о електронским медијима ограничава слободу информисања и најавио да ће то питање покренути пред европским институцијама.

Како пише Фајненшел Тајмс, Садлер намерава да наредне године покрене двадесетчетворочасовни Канал Н1 који би се регионално емитовао у Србији, Хрватској и БиХ.

 
Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Алексић: Оптужница за Јовањицу демантовала Андреја Вучића

5 (10) Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је оптужница против окривљених …

Вучић: Мигранти ће се враћати из ЕУ у Србију, живеће овде и биће успешни (видео)

4.4 (19) „Примићемо азиланте које одбије ЕУ, они ће радити у Србији и биће успешни“. …

Један коментар

  1. Pošto mislite da izbore, možete opet da pokradete, i da jašete za navek.Iznenadićete se Vi izdajnici!Neće biti moguć vaš scenario, mnogo ste se zaigrali, bez obzira koliko članova imate, to su Vam sendvič glasači, i članovi koji pokušavaju da zadrže radna mesta i privilegije. Gmizavci odmah odmižu negde drugde čim se vatra razgoreva.Ne bih ja na te puno računala !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *