Вучићева банда отима од деце, пензионера и радника да би његови подрепаши могли да једу вешалицу за само 120 динара!

0
(0)

Цене у ресторанима у којима једу високи државни функционери и до десет пута су ниже него у просечним кафанама у које одлази обичан народ.

У Клубу посланика, скупштинском и владиним ресторанима комплетан оброк, од хладног предјела до посластице, може да се наручи за само 300 динара.

Целокупан јеловник можете преузети ОВДЕ.

Извор “Блица” из Владе Србије каже да су овако ниске цене могуће зато што највећи део трошкова ових елитних објеката иде на грбачу пореских обвезника Србије.

– Парадокс је да порција вешалице у Клубу посланика кошта 120 динара, што је јефтиније него у објектима брзе хране. Порција сладоледа је око 30 динара, док торту можете да поједете и за 40 динара. То је могуће зато што плате конобара, комуналне и друге дажбине за одржавање плаћају грађани Србије – каже извор “Блица” из Немањине 11.

Српски функционери не негирају да користе услуге ових ресторана, али тврде да они нису одговорни за тако ниске цене.

Ивица Дачић: Услуге тих ресторана користим само кад су званични догађаји
Потпредседник Владе Ивица Дачић није желео да коментарише зашто је то тако.

– Ја не користим услуге ових ресторана редовно. Само када су званични догађаји и када протокол налаже – рекао је Дачић за “Блиц”.

Марко Ђуришић: Знам да су цене ниске

Посланик СДС Марко Ђуришић има другачији приступ.

– Користим услуге скупштинског ресторана. Знам да су цене ниске, али ако је то тако, онда је питање да нису цене у угоститељским објектима превисоке – каже Ђуришић.

Пензионерка: За мене је 100 грама паризера луксуз

Ову његову теорију негира Драган Милановић, менаџер једног београдског ресторана.

– Овако ниске цене не би биле одрживе да се не покривају из џепова пореских обвезника. Цене по којима једу министри су на нивоу статистичке грешке, јер овал његушког пршута код нас кошта 1.250 динара, а код њих око 300. Код нас је вешалица 990 динара, а код њих 120 – каже Милановић.

Пензионерка Наталија Катић огорчена је јер од своје умањене пензије не може да приушти ни најобичнији паризер.

– Ово је срамота! За мене је и 100 грама паризера постао луксуз, а о вешалици и да не причам. У ресторан нисам отишла бар шест година, а и заборавила сам шта је то вешалица – каже Катићева.
Немушт одговор из владе

На питање зашто су цене у владиним ресторанима овако безобразно ниске, у Управи за заједничке послове републичких органа добили смо немушт одговор који нема никакве везе са питањем.

– На набавну цену намирница из важећег уговора додаје се пет одсто на име ПВЦ и папирне галантерије. На овако формирану цену обрачунава се ПДВ и тако се формира цена хране – речено нам је у УЗЗПРО.

Слађана Вукашиновић, Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

О покојнику све најлепше: Силуете кредом нацртане на асфалту

0 (0) На последњем састанку Председништва Српске напредне странке Александар Вучић је лењиновски закукао: „Ако …

Шта радити са Вучићем и његовом бандом?

0 (0) Шта радити са људима који се спремају да шиптарским терористичким бандама предају 18% …

2 Коментара

  1. Zadavite se sa tim vesalicama! Sada svako moze da vidi taj bolji zivot, koje su ove bitange obezbedile samo sebi!

  2. Nisam za to da se u skupštinskom restoranu cene izjednače sa regularnim restoranima, ali bi svakako trebalo uvesti red. Pre svega, cena mora biti najmanja moguća ali takva da ne generiše gubitak za skupštinski restoran (dakle nabavna cena namirnica+cena pripreme+cena radne snage+komunalni troškovi…). Drugo, ove cene mogu važiti isključivo za narodne poslanike uz očitavanje poslaničke legitimacije i ljude zaposlene u Skupštni, dok bi za ostale građane koji nekim poslom borave u Skupštini trebalo da važe ekonomske cene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend