Вучићева безбедна Србија: У Шапцу пљачкају у сред дана наоружани чекићима, ножевима, пиштољима...

Вучићева безбедна Србија: У Шапцу пљачкају у сред дана наоружани чекићима, ножевима, пиштољима…

0
(0)

ШАБАЦ – Градске улице Шапца права су „мека“ за разбојнике, провалнике и пљачкаше од сваке феле, па није реткост да и у по бела дана „раде“ наоружани чекићима, ножевима и пиштољима! На алармантну безбедносну ситуацију указују власници трговинских и угоститељских радњи, који су петицијом од МУП, овдашње полиције и Градске управе, затражили увођење 24-часовне заштите пословних објеката.

На мети су недавно били кафе „Арт“, бутици „Бед бојс“ и „Стори“, продавница брзе хране преко пута еконосмке школе, регрутни центар, трафике у близини зграде полиције.

Шабачки трговци и угоститељи тврде да полицајци немају ни жеља ни интересовања да расветле кривична дела, а посебно су кивни због „упутства“ да се сами организују – и плате чуваре.

– За десетак дана догодило се више провалних крађа, све су у кругу од 70 метара од зграде Полицијске управе. Када ми је проваљено у кафић, пола сата је радио аларм, а нико из полиције, која је у најближем комшилуку, није нашао за сходно да провери бар о чему се ради. Када су, по позиву, ипак дошли, увиђај је трајао три до пет минута – револтиран је власник кафића „Арт“ Милан Перић.

Ови проблеми су, практично, само кулминирали, јер никако нису од у уторак, па се власници радњи сећају да су живе главе једва спасавали још 2006. и 2007. године. Већи је проблем што се пракса сада усталила, тако да више нису мирни ни дању. Кажу, када им неко отвори врата дућана, страхују да ли улази муштерија или разбојник!

– Приликом једне од провала, однета ми је роба вредна 4.200 евра, од чега ми је тек мали део враћен. Када ми је из бутика украден новчаник, у полицији су рекли да је у питању крађа мале вредности, пошто у њему није било више од 75 евра.

Моју радницу ојадили су за 400 евра, а полицајци само што јој се нису смејали кад је пријављивала – прича Милица Ранковић.
НИ МЕТАЛНЕ ШИПКЕ НЕ СМЕТАЈУ ПокуШавали су да провале кроз тешке металне шипке и уђу ми у бутик. Подигли су их метар и по од земље, па одустали јер, очито, нису имали довољно снаге и алата. За то што су учинили, требало им је најмање сат и по времена. Вредно су „радили“, нико их није приметио, иако су улице добро осветљене и покривене видео-надзором – каже Живојин Павић.

Трговци и угоститељи из центра града сматрају да је крајње време да се нешто предузме јер све ово прети да се отме контроли и наруши безбедност некада мирног града.

Ови људи тврде да је безбедност готово свих радњи и кафића у Шапцу тешко угрожена, и да не постоји нико у њиховој делатности да није преживео неку непријатност.

Кажу и да су им након потписивања петиције, стизала „пријатељска упозорења“ како „није добро то што раде“, па сада, осим од криминалаца, страхују и од евентуалне одмазде инспекцијских служби.

ПОЈАЧАНО ДЕЖУРСТВО

Портпаролка Полицијске управе у Шапцу Данијела Исаиловић у уторак је, за „Новости“, рекла да је „у складу са захтевима угоститеља и власника радњи, уведено појачано дежурство у рејону Господар Јевремове улице“.

Она не крије да је повећан број ових кривичних дела, али и истиче да, у односу на исти период прошле године, статистички није примећен пад у расветљавању.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Имам плату 28.000 динара, половину дајем извршитељима! ОД ЧЕГА ДА СЕ ХРАНИМ?

Имам плату 28.000 динара, половину дајем извршитељима! ОД ЧЕГА ДА СЕ ХРАНИМ?

4 (3) Извршитељи за вратом великом броју грађана, а најчешће се ради о дуговањима од …

“ММФ хоће да скине последњи слој коже са Украјине”

“ММФ хоће да скине последњи слој коже са Украјине”

0 (0) Међународни монетарни фонд намерава да “огули последњи слој коже” са Украјине, изјавио је …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend