fbpx

Вучићева пљачка народа

0
(0)

Од доласка на власт Александра Вучића наметнута нам је политика штедње. Прихватили смо смањење зарада од 10% запосленима у државној служби. Одједном смо заборавили шта значи усклађивање пензија са кретањем потрошачких цена, а прихватили смо смањење за сваког пензионера који остварује пензију већу од 25.000 динара. Све ове мере доводе до ситуације да стандард дела становништва које је запослено у државној служби и пензионерима реално опада из месеца у месец са неминовним растом потрошачких цена и свеукупно трошкова живота.

Они, по Вучићу, подносе жртву за боље сутра!

Наравно, логично је за претпоставити да ће се извршна власт понашати одговорније према осталим средствима, пошто народ који им пуни тај исти буџет подноси овакву жртву. Од овако остварених уштеда било је потребно да се отворе нова радна места и побољша инфраструктура, те на тај начин оправда оваква политика. Међутим, кад знамо да се радна места отварају само у шрафцигер индустрији од стране инвеститора који су ту док примају подстицаје за плате радника које нису веће од граничне пензије за смањење и да се изградња путне инфраструктуре највећим делом финансира из кредита, поставља се питање шта смо добили оваквом уштедом.

Народ све сиромашнији, Вучић све богатији.

Неулазећи у морални (не)ауторитет Инсајдера и зашто кругови блиски спољној политици САД-а „разоткривају“ овај случај, остаје ми горак укус у устима након предочених чињеница о врху леденог брега крађе и лоповлука. https://insajder.net/sr/sajt/tema/5799/Kokeza-kupio-Eurosalon-fabriku-od-Kvrgi%C4%87a-za-190000-pa-mu-prodao-za-915000-evra.htm Јавна је тајна да су многа државна предузећа и установе морала да обнављају своје софтвере и рачунарску опрему преко одређених фирми и кад додамо да се исто тако већ дуже време говори о томе да је Андреј Вучић човек који стоји управо иза фирме Алти, власника ланца продавница Win Win-а, постаје јасније да су угоститељ Кокеза и Квргић само марионете породице Вучић. Проинтер, власништво Квргића, је у 2012. години победио само на једном тендеру, да би 2016. године победио на 150 јавних набавки опреме и софтвера! Ова фирма је 2012. имала приход од 73 милиона динара, а три године касније зарадила је више од 2,5 милијарди динара. У првих пет месеци ове године Проинтер је с државним органима и јавним предузећима склопио уговоре за скоро 40 нових набавки, вредности преко три милиона евра.

Дакле, породица Вучић постаје све богатија док народ постаје све сиромашнији! Жртва коју огроман број грађана подноси је узалудна и служи за богаћење врха напредњачке странке. Цар је го!

Српски културни клуб

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Одабраним београдским кафићима милиони из буџета

5 (3) Држава је у последњих месец дана преко Фонда за развој одобрила преко 50 …

ДА ЧОВЕК ЗАПЛАЧЕ: Напредњачко затирање Србије! – Апокалипса на Венчацу (ВИДЕО)

4.8 (5) Планина Венчац полако нестаје захваљујући Српској напредној странци и њој блиских компанија које …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *