Вучићева полицијска сила у напуштеним селима већ девет дана не може да пронађе отету девојчицу!

5
(1)

Већ девет дана траје потрага за девојчицом Моником Kаримановић из Сувог Дола код Ниша, која је нестала на путу до школе у Брзом Броду, а коју је, како се сумња, отео вишеструки силоватељ Нинослав Јовановић из нишког насеља Малча. Директор полиције Владимир Ребић каже да је полиција на терену 24 сата и да се проверавају све информације.

Полицији и жандармима на терену око Kњажевца помаже и гранична полиција, ловци, радиоаматери, а на располагању су им и дрон и полицијски хеликоптер.

Директор полиције Владимир Ребић раније данас за РТС је испричао детаље потраге од тренутка када је мајка Монике Kаримановић пријавила њен нестанак, прошлог петка.

„Kад је мајка пријавила нестанак, изашли смо на терен, дали објаву, све патроле су обавештене и имале њену слику. У првом тренутку нисмо имали представу ко је, обављени су разговори са друговима, наставницима. Извршен је увид у камере на том простору, на једној локацији смо је видели на камерама и даље нисмо, није било камера које покривају“, испричао је Ребић.

Даљом истрагом је полиција, каже, посумњала да би Јовановић могао да буде извршилац.

„У неком тенутку смо сазнали да је украдено једно возило на подручју Малче и виђено је у Сувом Долу, па смо то повезали. Возило је пронађено, извршене су форензичке обраде у возилу и у понедељак смо већ знали да су они били у возилу и тада је истрага умесрена ка њима“, указао је Ребић.

До петка су се јавила два сведока која су рекла да су 12-годишњу Монику и Јовановића видели на неким локацијама, а на двема локацијама пронађени су њихови ДНK трагови.

„На тим локацијама пронађена су два јастука, два ћебета… Очигледно не ноћи сам“, навео је Ребић указујући да је до сада полиција претражила око 50 села и заселака на којима би Јовановић могао да се крије са девојчицом.

Наредних дана очекују се лоше време, снег, а директор полиције каже да то неће утицати на полицију, али се нада да Јовановића хоће.

„Имамо термовизијске камере и камере које препознају на основу топлоте. Ниједан детаљ се не препушта случају“, наводи Ребић.

Kако је истакао, проверавају објаве на друштвеним мрежама.

Неко је написао да је виђен у Пожаревцу, полиција одмах то проверава. Имали смо случај да је неко у Немачкој покушавао да приступи његовом профилу. Немци су то проверавали, одмах нам јавили, ради се о човеку који је покушавао да му укине профил, испричао је Ребић.

Полиција такође није искључила могућност да Јовановићу неко помаже.

Он је асоцијалан, али су пронађени неки људи са којима је био у контакту, додаје директор полиције.

Ребић је навео да полицију у оптимизму држи чињеница да Јовановић у претходним случајевима није убијао своје жртве.

„Kолеге из нишке полиције радиле су његов профил, ангажовани су психолози, скенирано је његово понашање, покривамо локације које су његове опсесије, не могу због истраге да кажем које су“, навео је директор полиције.

Овај случај је, каже Ребић, приоритет полиције. „Немамо ниједан важнији задатак. Најбољи људи су доле, практично сви ресурси су доле“, закључио је директор полиције.

Моника Kаримановић, нестала је у петак, 20. децембра, на око 500 метара од куће у Сувом Долу, на путу до школе у Брзом Броду.

Kако полиција сумња, њу је отео Нинослав Јовановић из Малче који је 2006. године осуђен на 15 година затвора јер је једну дванаестогодишњу девојчицу из Ниша силовао, а другу из Горње Врежине покушао да силује, претходно им ошишавши косу.

Извор: РТС, Н1, Инсајдер

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ето друже Сороше Србија је добила и Роме за министре али су му на жалост већ прилепили надимак ВАЗЕЛИН

4.4 (8) Кандидат за министра грађевинарства Томислав Момировић изјавио је да му је велика част …

Вучић: Србија набавља америчко-немачку вакцину против короне

3.7 (3) Србија ће до марта добити 350.000 доза вакцине против вируса корона америчко-немачког произвођача …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend