Вук Драшковић продаје Србима НАТО и ЕУ а живи бесплатно у отетој државној вили коју су комунисти отели после II светског рата

Вук Драшковић продаје Србима НАТО и ЕУ а живи бесплатно у отетој државној вили коју су комунисти отели после II светског рата

4.5
(2)

Премијер Александар Вучић наложио је да ДИПОС обелодани списак свих закупаца државних вила и станова у наредних неколико дана

Притисак јавности коначно је уродио плодом. Премијер Србије Александар Вучић наложио је на јучерашњој седници Владе да ДИПОС, предузеће за изнајмљивање некретнина, обелодани списак свих закупаца државних вила и станова у наредних неколико дана.

– Не знам шта је проблем са тим, будући да сам видео данас да је проблем и кад неко плаћа за нешто од 150 квадрата 2.000 евра месечно. Волео бих да имамо више таквих станара јер је много вила празно – изјавио је Вучић новинарима агенције Фонет, после обиласка београдског аеродрома.

Питање ко су закупци државних вила постало је актуелно када је председник Томислав Николић вратио посланицима на поновно разматрање Закон о посебним условима продаје државних непокретности. Овај пропис предвиђа да само закупци, по ценама нижим од тржишних, могу да откупе некретнине у државном власништву. Ове одредбе председник Николић оценио је неуставним.

Јер, исти услови на тржишту морају да важе за све.

У ДИПОС-у су јуче од новинара „Политике“ сазнали да ће ускоро морати да обелодане списак својих подстанара. У овој институцији рекли су нам да не могу да дају изјаве све док се директор не врати са годишњег одмора, а наредбу из Владе још нису добили, нити су за њу чули.

– На послу смо, не гледамо телевизију – рекли су нам у овој установи.

 Јуче се огласила и Мрежа за реституцију која тражи од Владе Србије да  хитно обезбеди попис и евиденцију јавне својине. Овај посао мора да буде обављен, кажу представници ове организације, пре доношења било каквих прописа којима би се омогућило располагање том имовином.

Представници Мреже сматрају да је неопходна истрага о свим неправилностима којима је омогућено да још од времена Слободана Милошевића „нестане“ велики број станова који су били поверени на управљање тада Дипломатско-стамбеном предузећу. Због ових нико никада није одговарао.

Највећи број зграда које су у овом стамбеном фонду конфисковане су након Другог светског рата, али, како кажу наши извори, имовином се домаћински газдовало до деведесетих година. Кирије су редовно уплаћиване, па је из наплаћених закупнина и камата финансирана куповина и изградња нових некретнина. Фонд се неколико пута увећао. Можда помало иронично звучи да је једна од првих вила која је изузета из стамбеног фонда, како каже наш извор, припала Вуку Драшковићу, лидеру Српског покрета обнове, који се залаже управо за рехабилитацију и враћање одузете имовине предратним власницима. Реч је о луксузном објекту у Улици београдског батаљона. Драшковић је данас, према подацима Катастра, уписан као власник некретнине чија је површина 190 квадратних метара, а налази се на овој адреси.

– Добили смо налог да ту вилу изузмемо из Фонда. Нисмо знали ни коме иде, ни по којој цени. Пре тога је било изузето неколико станова. Понекад се радило под туђим именом. Многи од потенцијалних власника нису долазили у ДИПОС, а нису ни плаћали кирије – каже наш саговорник и додаје да су по том принципу у другој половини деведесетих из Фонда изузете многе некретнине.

Да се и данас имовином ДИПОС-а недомаћински послује показао је извештај државних ревизора. Иако би ово предузеће требало да пружи смештај дипломатско-конзуларним представништвима, у пракси то најређе чини. Ревизори су установили да свега 16 одсто некретнина користе дипломате, али зато уредно плаћају кирију. У укупним приходима од закупа они учествују са чак 68 одсто. Што значи да остали подстанари плаћају знатно ниже цене од тржишних или не плаћају кирију уопште.

Посланици опозиције су пре недељу дана у парламенту наглашавали да се број закупаца знатно повећао након доласка Српске напредне странке на власт. Од 2012. године, како тврде опозиционари, закључено је 78 нових уговора о закупу. Док се с једне стране број подстанара повећавао, добит ДИПОС-а је падала. На то указују подаци Агенције за привредне регистре. На крају 2010. године добит овог предузећа била је већа од 100 милиона динара, да би крајем 2013. године она била неколико пута мања.

————————————————————-

„Неко ће вас ускоро едуковати!“

На редакцијски број телефона јуче је позвао мушкарац који није желео да се представи, али је негодовао због писања „Политике“ о ДИПОС-у. Оштро критикујући текстове, распитивао се за квалификације новинарки: где су се образовале, као и које изворе су користиле у истраживању. Одбио је да каже у чије име негодује, али и да демантује наводе из текстова. „Неко ће вас ускоро едуковати!“ поручио је на крају разговора.

 
Аница Телесковић, Јелена Попадић
Политика

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Народ да се уразуми?! А како би било да се ти олошу са све кризним штабом носиш у три лепе ПМ!

Народ да се уразуми?! А како би било да се ти олошу са све кризним штабом носиш у три лепе ПМ!

4.7 (13) Председник Србије Александар Вучић поручио је данас из Брисела да грађани Србије морају …

Овог ПЛАЋЕНОГ ПРЕВАРАНТА јуче су искористили да медијски покрију мигрантски напад у цркви

Овог ПЛАЋЕНОГ ПРЕВАРАНТА јуче су искористили да медијски покрију мигрантски напад у цркви

1.5 (8) НАКОН инцидента који се данас догодио у Кнез Михаиловој огласио се Сергеј Трифуновић …

6 Коментара

 1. U Srbiji su i tkz. intelektualci isto veliki lopovi kao i političari, razni „veliki“ pisci su najobičnije lopovštine, jebo im pas mater i oca lopovskog.

 2. ДРАГАН ХАЗЛЕР ЈЕДАН ОД ОСНИВАЧА ХРВАТСКЕ АКАДЕМИЈЕ ЗНАНОСТИ И
  УМЕТНОСТИ ДИЈАСПОРЕ И ПРЕДСЕДНИК ХАЗУДА ПРЕДЛАЖЕ ХРВАТСКОМ ПРАВОСУЂУ
  ДА СЕ НАПИШЕ ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ВУКА ДРАШКОВИЋА И ЗЛОЧИНА ЊЕГОВЕ
  ПАРАВОЈНЕ ФОРМАЦИЈЕ

  http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=3269.msg9164#msg9164

 3. ДА СЕ ВУК ДРАШКОВИЋ ШТО ХИТНИЈЕ ИСПОРУЧИ ХАГУ ПЕТИЦИЈУ ПОТПИШИТЕ ОВДЕ ! http://www.peticije24.com/108163

 4. ИЗА РУШЕЊА ПРАВОСЛАВНИХ СВЕТИЊА СТОЈЕ ВАТИКАНСКЕ ВЛАДИКЕ И “ МИЛОГОРЦИ“ ПОТОМЦИ ПОПА ВЛАДЕ ЗЕЧЕВИЋА ЦРНОГОРЦА КОЈИ ЈЕ СРБИМА 1945. ТРАЈНО ЗАБРАНИО ПОВРАТАК НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ И ТО ЗА 250 000 СРБА !

  Иза рушења Ваљевске Грачанице стоје ватиканске владике и потомци попа Владе Зечевића Црногорца који је продао веру за вечеру и црногорска полиција !
  Иза свега стоје ватиканске владике и црногорска полиција јер ми Срба у српској полицији немамо. Они руше Православне манастире!

  Сагласност да се руши манастир Ваљевска Грачаница дао је још пре две деценије владика шабачки Лаврентије Трифуновић екумениста у име СПЦ , међутим како се монах Антоније Давидовић противио екуменистима , њега је владика Лаврентије – рашчинио! Кривце и одговорне треба тразити међу екуменистима и свештенством СПЦ попут владике шабачког Лаврентија , који сем што католичи Србе , лично је подржао уклањање Грачанице и одобрио . А кад одобре владике, политичари се ту више ништа не питају. А полиција само извршава наређења.Занимљив је детаљ и да се у владичанском двору у Шапцу у Карађорђевој улици у Шапцу налази представништво странке СПО! И ето одговора , с које стране дува. Код владике шабачког Лаврентија Живка Трифуновића живи и Немица Сибила фон Лер унука генерала фон Лера који је бомбардовао Србију! Већина свештеника шабачке епархије су чланови Српског Покрета Обновеод самог оснивања и многи од њих имају везе и са нарко – дилерима . Недавно познат и случај убиства наркомана у манастиру – лопатом! Против немачког шпијуна владике Лаврентија Трифуновића мохах Антоније Давидовић из Ваљевске Грачанице , због његовог екуменизма и наклоњености Ватикану , писао је још пре 20 година и више прогласе и текстове за оне мање упућене! Јер владика шабачки Лаврентије своје свештенство на поклоњење и рукољуб Папи у Ватикан , а иначе су сви чланови Српског Покрета Обнове! Иначе, Лаврентијев најближи род је и поп Влада Зечевић Црногорац који је 1945 године , као министар полиције тадашњи забранио за за 250 000 Срба трајни повратак на Косово и Метохију . Лаврентије следи свог ујака у стопу . Лично сам читала прогласе монаха Антонија Давидовића против екуменисте Лаврентија Трифуновића још пре две деценије .

  Још тада Лаврентије је одобрио рушење Ваљевске Грачанице а градњу манастира Брезовице итд . Дакле , кривца треба тражити у СПЦ и у тој ватиканској струји коју предводи Лаврентије уз подршку Српског Покрета Обнове и Данинин Црногораца !
  А што се тиче полиције, србијанском полицијом руководе црногорски кадрови који раде по директови Запада, униш тавајући Православље . Типични безбожници и Милогорци .

  Чујем да се покреће акција за рушење споменика попу Влади Зечевићу Црногорцу и Титовом оданом следбенику у Лозници . Да ће Бог да је то истина! Споменике треба подићи жртвама немачког геноцида над Србима у Драгинцу , жртвама НАТО бомбардовања, жртвама Католика по целом свету, оних којима је припадао и Тито , кога је слепо слушао поп Влада Зечевић – Црногорац!

  http://srpskaistorija.com/2015/09/03/%d0%bf%d0%be%d0%bf-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%9b-%d0%ba%d0%be%d1%98%d0%b8-%d1%98%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b0%d0%be-%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%83-%d0%b7/

 5. VUČIĆ KRIJE I PLJAČKU I IZDAJU
  (O tome nikad niko ni reči)

  Ovo će nam doneti Vučićeva budućnost!? Reći će neko nekom: “ Vidiš li ovu krasotu!? Ovo je bila zemlja nekih glupih Srba, koji imaše jednu gej budalu koja je pred njihovim očima sve ovo što vidiš rasprodala, poklonila i rasprčkala. Jug je dao Albancima, ovaj centralni deo je dao Turcima, a sever je dao Nemcima i Hrvatima. Ustvari on je zemlju dao osvedočenim neprijateljima svog naroda. Pričaju da se ta zemlja zvala Srbija, i da su ti Srbi bili najstariji ali i zaostali narod u Evropi. Sad ih više nigde ovde nema. A oni su gledajući u njega blejali (kao ovce) i tako su nestali. Sada ovde žive Arapi. Zamisli to je sve uspeo samo obmanjivanjem i laganjem tih gladnih „ovaca“ preko televizije“. Reče neko svom prijatelju.
  E to će nam doneti Vučićeva budućnost, to ja kažem. Dalje…

  Pošto je kao predsednik vrlo nespodoban i štetan, Vučić se služi i obmanom kao stalnom poštapalicom. U svemu tome ima podršku došljaka, koji se od samog dolaska u Srbiju jasno deklarišu kao srbo ubice.
  Njegova stalna priča o Evropi služi mu samo kao paravan, kao pokriće, kao zaklon za pljačku i dalje uništenje Srbije. To Srbi ne vide niti shvataju. Kakva Evropa!? Nema od toga ništa! Njegov glavni cilj je uništenje Srbije i na tom zadatku neumorno radi. A to je Kosovska država i totalna prodaja Srbije. Sve to radi i sada pred našim očima. Pitam Srbe: Sta će im ostati kad sumaniti sve proda i pokloni??? Roboviiii… Brzo će te shvatiti…
  Inače da je Vučić stvarno hteo u Evropu on bi odavno oslobodio medije i sudstvo u Srbiji. Ali oslobađanje medija i sudstva u Srbiji značilo bi i direktno odvođenje Vučića na doživotnu robiju, Zabelu. Već sam rekao da Vučić nesme osloboditi medije i sudstvo nikada. Zašto? Zato što će biti izgažen kad narod sazna ISTINU. Narod još nezna da je Srbija opljačkana i izdata zemlja. Zbog toga se Vučić zablindirao u TV-e kavez i to ga zasad’ jedino spašava. Inače u javnosti on beži od tih tema i istine iako ima mnogo dokaza i za pljačku i za izdaju. Pred patriote i prave novinare Srbije on ne izlazi. On predvodi sve izdajnike i pljačkaše Srbije, ali se vidi da tu veštinu naglo gubi i da će uskoro ostati samo sam. Jer rat sa istinom će sigurno izgubiti. Neznam posle toga gde može biti bezbedan!?
  To je sadašnjost, a sada idemo malo u prošlost…

  Zbog recidiva komunizma Srbi su postali jedan nepatriotski i nedržavotvoran narod i zbog toga su izgubili svoju zemlju. Jednostavno, Srbi više vole jednu suludu nego svoju državu. Pa su za vođu izabrali (sličnog sebi) Aleksandra Vučića, koji je jedva dočekao da stane na tron i da uništi Srbiju kao nacionalnu zemlju. Odmah se sastao i sa instruktorima (našim neprijateljima) u Evropi, koji su ga tačno uputili kako najbrže i najlakše može da uništi Srbiju. A on pošto je rođen kao bolesna i nezajažljiva pohlepa, osetivši priliku za pljačku on se odmah lati (svoga) posla.
  I tako pored niza problema koje je Srbija već imala, Vučić nije gubio vreme već je odmah napravio i kombinaciju, da pljačkom prvo dobro napuni svoje džepove a od Srbije šta ostane. U tu svrhu on je stvorio i čitav lanac pljačkaša koji svi rade pod njegovom „palicom“. Srbiju je uništio tako što ju je celu prodao, opljačkao i izdao. Rasprodaju i pljačku je obavljao na razne načine. Samo jedan primer: Pod geslom: „Dovođenje stranih investitora“ on je ustvari rasprodao i iskrčmio našu grudu i naš kapital. Naš srpski kapital je otišao u strane ruke i skoro nećemo imati ništa naše u Srbiji. Stvorio je robovlasničko društvo u Srbiji. Posmatrajući ovaj narod sve mi se više čini da je rođen da bude roblje jer ne vidi da od plate ne može da preživi a kamoli da zaradi. Tu se namontira Vučićevo slikanje i ćao robovi.
  Ali glavnu izdaju Srba Vučić je izvršio opet (tajno) u Briselu. Za Srbe je briselska izdaja potpuna tajna a u pitanju je teška izdaja. Videćemo šta će biti sa Vučićem kad’ se sazna briselska istina!?
  Vučić je ovo sve timski radio, i uz veliku podršku medija, čiji je jedini zadatak bio da sakriju istinu, odnosno da sakriju Vučićeva zla od srpskog naroda. Sve je to svesno rađeno, i to je krivično delo, pa me baš interesuje kako će taj Bujošević završiti!? U stvaranju ovog zla mnogo mu je pomoglo i stalno ćutanje (samopopišane) opozicije i parlamenta u Srbiji. To je ta ista klika ne zaboravite. „Sjaši kurta da sedne murta“. I vidite gde nas oni dovedoše!?…

  Vučića u Evropi dobro poznaju kao njihovog ljigavog podanika, velikog srpskog izdajnika, lopova, mističara i opsenara. Iz tih razloga Vučić je odmah postao dvoličan. U Evropi je bio vrlo ponizan i darežljiv, dok je u Srbiji sirovi diktator. Već se nazire i otvorena diktatura. Što je više vreme prolazilo sve se više uviđalo i njegovo bolesno stanje. Ali njima nije bio problem da vide s’ kim imaju posla, pa su ga znalački iskoristili. I na kraju kad su ga iskoristili oni su ga šutnuli. Sada pronalaze dokaze na koji je način Vučić izneo veliki novac iz Srbije. Radi se o milijardama evra, srećom već mnogo znaju! Prete mu obelodanjivanjem te velike pljačke ukoliko ne ispuni obećano a to je priznanje nezavisnosti Kosova…

  Zbog Vučićeve pohlepe i obmane Srbi će ostati i bez Evrope, i bez Kosova, i opljačkani i potpuno uništeni. Uz sve to zbog njegove omraženosti svuda po svetu, mi će mo pretrpeti i dodatno kažnjavanje tih svetskih srbomrzaca.
  A srpski narod samo zbog mentalnog sklopa ne ume da apstinira od podrške Vučiću, već ga stalno podržava i daje mu podršku da dokrajiči započeto a to je da potpuno uništi. Na žalost sa ovako sluđenim narodom on će sve „uspeti“. Može i da upali Srbiju oni će ga podržavati. Lud narod…

  Za takav srpski narod je najpreče da izvrši jednu ličnu katarzu-revoluciju, kako bi se definitivno oslobodio ove napasti. Naravno, mora da se obračuna sa svim lopovima i izdajnicima u Srbiji. Svi vidimo da je ova vlast toliko kriminalna da se više ne može izdržati. Umrećemo od gladi. A oni ne podnose ni kritiku ni istinu o njihovom kriminalu. Iz tih razloga spremni su uvedu otvorenu diktaturu i primenu sile. Pitanje je samo dana kad će početi surov obračun sa neistomišljenicima, kritičarima i patriotama Srbije. Ponavljam zla su toliko velika da se ova vlast nemože više braniti lažima i obmanama. Ona mora upotrebiti represiju i na kraju oružje kako bi sakrila istinu od naroda šta su radili. Očito je da drugog izbora i nemaju, sem otvorene diktature i represije. To će biti borba protiv istine i pravde. To će biti borba protiv odgovornosti. To će biti onaj zadnji dropac. Ali će narod progledati i shvatiti… neznam šta.
  Ja sam pomenuo samo tri Vučićeva zla, a ima ih na stotine. U Srbiji nema suda koji bi trebalo da sankcioniše ovo uništenje Srbije.

  Na kraju da kažem! Vučić je uz pomoć komunizma i izdajnika vratio Srbe u robovlasničko društvo…
  Ja ne lažem!
  Pozdravljam sve patriote Srbije…

  Piše: Sajdzo Bogutovac.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend