Вулетић: Најбољи Данилов друг био веза Вучића и Беливука
Фото: БЕТАПХОТО/ МИЛАН ОБРАДОВИЋ

Вулетић: Најбољи Данилов друг био веза Вучића и Беливука

Професор Правног факултета у Београду, бивши потпредседник ФК Партизан и оснивач покрета “Црно на бело”, Владимир Вулетић за Нова.рс каже да, након исказа Вељка Беливука, председник Србије Александар Вучић мора да поднесе оставку и да тужилаштво мора да га саслуша. Он је истакао да је Беливук потврдио наводе да му је веза с председником државе био Александар Видојевић звани Аца Рошави, за којег каже да је најбољи пријатељ сина лидера СНС, Данила Вучића.

Вулетић на почетку разговора за наш портал наводи да је и раније знао за везе Беливука и Вучића, али да му није било познато да је члан Српске напредне странке.

“Ја сам знао да је Беливук близак Вучићу. Он је мени 2018. године рекао да би погинуо за председника Србије. Лако је проверљиво да ли је неко члан странке. У том погледу, не верујем да би неко био спреман да каже да је члан партије од 2011. године, посебно ако имамо у виду да је то период кад СНС још увек није била на власти”, напомиње он.

Вулетић је, коменатришући Беливуков исказ, истакао да је један детаљ веома важан.

“На конференцији за новинаре 6. марта, новинарка КРИК-а је питала Вучића шта мисли о мојој изјави да је главни човек у навијачкој групи, после смрти Александра Станковића званог Сале Мутави, заједно с Беливуком, био Александар Видојевић звани Аца Рошави. Он је с Вељком Беливуком радио једно време, а после је прешао да ради потпуно за Вучића. Председник је на то рекао да Видојевић није био ни изблиза толико битан на трибини, нити је уопште могао да контролише ствари о којима сам ја говорио. Сад ми имамо ситуацију у којој нам Беливук директно, именом и презименом, саопштава да је Видојевић, иначе најбољи пријатељ Данила Вучића, био главна веза с Александром Вучићем и навијачком групом Вељка Беливука”, објашњава Вулетић.

Он додаје да су те везе биле толико блиске, да је Видојевић себе промовисао као “директну везу са шефом”.

“Он је организовао састанке и задатке коју је требала да обави ова скупина Вељка Беливука. Реч о разбијању и спречавању одређених демонстрација, заустављању повика против Вучића на трибини. На све је то Беливук пристао, а што је најважније – знамо ко је био веза”, напомиње Вулетић.

Вучић мора да буде саслушан

Вулетић додаје да после исказа Беливука, Вучић мора да поднесе оставку.

“Он то мора да учини истог момента. То је моје мишљење. Ово више није питање да ли ми имамо ситуацију у којој неко друге људе назива ‘браћом Вељка Беливука’, ‘педофилма с Правног факултета’… Тај који то изговара заправо крије једну важну ствар – да је генерални секретар Владе Републике Србије, Новак Недић, био његова веза с навијачком групом Вељка Беливука. Недић и Видојевић су људи који су били веза између Вучића и Беливука”, наглашава Вулетић и додаје да тужилаштво мора да позове шефа српске државе како би дао исказ.

“Они морају под хитно, у оквиру истраге, да саслушају Александра Вучића. Ако постоји трунка куражи и правничког дигнитета код тужиоца који води овај случај или Републичког јавног тужиоца да се не погази ово мало правне државе што је преостало, они ће то учинити одмах”, поручује Вулетић.

О стану на Звездари и састанку с Беливуком

У транскрипту који је пренео Крик, наводи се да је Беливук био на састанку с Вучићем у приватном стану на Звездари. Како стоји у тексту, наводно је председниково обезбеђење чекало испред, док је Вучић сам са Беливуком и Миљковићем разговарао у стану.

„Биле су разне теме ту и било је још пар тих састанака. Још на првом састанку нам је рекао да ће виђање наше бити максимално смањено, колико год може, да не бисмо угрозили ни њега ни себе због политичке ситуације”, стоји у изјави Беливука коју је КРИК пренео.

Вулетић за Нова.рс каже да је у питању стан о којем се раније говорило како га је и он посећивао у више наврата.

“Истина је да сам ја тамо кад сам дошао да им објасним да је неопходно да се спречи скандирање на утакмици Партизана против Викторије Плзењ како не бисмо били избачени из европских такмичења. Тад смо тек добили онај чувени спор против УЕФА, али смо уједно добили и велико упозорење Дисциплинске комисије да ћемо бити у потпуности избачени из Европе ако се било шта буде чуло на трибинама. Мој задатак тада који сам добио од Управног одбора Партизана је био да разговарам с њим и да им објасним шта не сме да се појави на трибинама”, истиче Вулетић.

Почетком августа очекује се да Тужилаштво за организовани криминал подигне оптужницу против Вељка Беливука званог Веља Невоља, вође хулиганско-криминалне групе „Принципи“ која је радила у оквиру црногорског кавачког клана, пише КРИК.

Беливук се сумњичи да стоји иза пет бруталних убистава, једног мучења и диловања дроге, а фотографије обезглављених и искасапљених тела његових жртва представници власти су у више наврата објављивали у јавности. Беливуков клан сматра се једним од најбруталнијих у региону.

За ову криминалну групу карактеристично је и то да су годинама имали јаке контакте у држави – пре свега у полицији и политици, о чему су КРИК и други медији раније писали.

Новинари КРИК-а сада су дошли до транскрипта саслушања Беливука у тужилаштву 5. јула, које може да продуби ову причу. Он је прво кратко испричао да није криминалац већ „вођа навијача“ и да није одговоран за убиства, отмице и шверц дроге, али није желео да одговара на питања тужиоца о томе. Самоиницијативно је, међутим, почео да говори о односима са људима из власти.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ана Брнабић носи ципеле од 1.200 евра ал неда раднички минималац преко 35.000 динара!

Ана Брнабић носи ципеле од 1.200 евра ал неда раднички минималац преко 35.000 динара!

И премијерка Србије Ана Брнабић је изгледа почела да се облачи у председничком фундусу. Како …

Милановићу, знаш ли колико ти тона кокаина уђе преко хрватских лука у ЕУ?

Милановићу, знаш ли колико ти тона кокаина уђе преко хрватских лука у ЕУ?

Председник Црне Горе Мило Ђукановић стигао је данас у званичну посету Хрватској на позив председника …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *